waterpolo
Esports 26/09/2012

L'Atlètic Barceloneta supera el debut a l'Eurolliga amb una victòria sobre un Kazan incòmode (10-7)

Felipe Perrone (5) i Marc Minguell (3) han sigut els jugadors més destacats dels mariners i han resolt el partit en l'últim quart

Albert Solé
Una imatge del partit entre l'Atlètic Barceloneta i el Sintez Kazan rus / PERE VIRGILI

BarcelonaL'Atlètic Barceloneta s'ha estrenat amb victòria a l'Eurolliga, on és un dels favorits, després de superar el Sintez Kazan per 10-7. Els tres primers quarts han sigut igualadíssims, i el període definitiu ha començat amb 5-5 al marcador. Al final s'ha imposat la qualitat dels catalans en un darrer quart molt bo. Felipe Perrone (5) i Marc Minguell (3), dos dels reforços de luxe de l'estiu, han sigut decisius.

Els mariners han començat dominant però un pèl nerviosos, atabalats amb la primera superioritat i després Minguell amb dos xuts errats. El Kazan se n'ha aprofitat fent el 0-1 al contracop en el primer atac dels russos, i el porter Pinedo ha salvat el segon amb una gran aturada.

La reacció dels mariners ha arribat en els últims minuts, amb dues pilotes al pal i l'empat de Petkovic en superioritat.

El segon quart ha començat amb un golàs del Kazan per l'escaire. Aquest cop el Barceloneta ha reaccionat ràpid amb el 2-2 de Perrone de penal, un tercer del mateix jugador amb un fort xut des de l'exterior en superioritat. Abans del descans, els dos equips han pogut marcar, però el 3-2 no s'ha mogut.

Marc Minguell s'ha refet dels errors anteriors amb el 4-2 en el primer xut del tercer quart, i en superioritat. Aquest quart ha seguit la línia d'igualtat dels altres, però Perrone ha perdonat el 5-2 de penal, i al final els mariners s'han despistat: 4-3, 5-3 de Perrone, 5-4 i en l'última possessió dels russos, el Barceloneta ha defensat fatal i han permès el 5-5 amb el qual s'ha arribat al quart definitiu.

En el darrer quart ha semblat que els mariners resolien ràpid, amb dos bons gols de Minguell i De Lera, aquest amb una canonada de 6 metres (7-5), però els russos han demostrat que a l'Eurolliga no es pot donar res per guanyat abans d'hora. Han retallat distàncies amb el 7-6, però un dels fitxatges de la temporada, Felipe Perrone, uns dels millors d'Europa, ha sentenciat el partit amb el 8-6 amb un gran gol, el seu quart del partit. I l'altre dels reforços per intentar fer un bon paper a l'Eurolliga, Minguell, ha deixat el partit resolt amb el 9-6 a falta d'un minut. Al final el resultat ha sigut de 10-7, la primera victòria del Barceloneta en el retorn a l'Eurolliga.