Messi vol trobar el filtrador del seu contracte

'El Mundo' exhibeix amb tots els ets i uts els emoluments del davanter argentí

4 min
Messi, en un partit d'aquesta temporada.

BarcelonaL’entorn de Leo Messi va saber poc després del toc de queda de dissabte que El Mundo publicaria el contracte del davanter argentí amb el Barça a la portada de l’edició de diumenge. El sis vegades Pilota d’Or va tenir poca estona per preparar-se per a l’allau de reaccions que va provocar la primícia del mateix rotatiu contra el qual va querellar-se el 2015 per una informació sobre un presumpte delicte fiscal en l’organització de partits amistosos solidaris a Llatinoamèrica. “Un contracte faraònic que arruïna el Barça”. “El dia que Messi va confiscar el Barça”. “Un acord firmat de genolls”. Aquests són els grans titulars que va haver de llegir juntament amb la revelació de l’acord que va signar amb la junta de Bartomeu a finals del 2017. Punts de vista que li fan fins i tot més mal que el fet que s’hagi publicat, amb tot luxe de detall, que pot arribar a cobrar 138 milions d’euros bruts l’any entre fixos i variables. “Estic cansat de ser sempre un problema al club”, va dir Messi a mitjans de novembre. Dos mesos després, i amb el compte enrere sobre la seva continuïtat activat, la frase aguanta.

Tot i això, l’argentí no es quedarà aturat i, segons va poder confirmar l’ARA, té previst emprendre -altre cop- accions legals contra El Mundo per haver publicat documents confidencials als quals comptades persones tenien accés. En aquest sentit, vol que s’investigui l’origen de la filtració, que arriba a mitja temporada, sense president a la llotja del Camp Nou, i pocs dies després que el Barça fes pública la memòria econòmica de l’exercici 2019/20, que il·lustra un deute disparat de l’entitat a causa de la pandèmia i de la mala gestió dels últims anys.

També va moure peça el mateix Barça, que en un escrit emès ahir al migdia “nega categòricament qualsevol responsabilitat en la publicació d’aquest document [en referència als contractes] i emprendrà les accions legals oportunes contra el El Mundo, pels perjudicis que se li puguin causar arran d’aquesta publicació”. Així mateix, el club va expressar el seu “suport absolut” a Messi en el que interpreta que és un “intent de desprestigiar la seva imatge i malmetre la seva relació amb l’entitat on s’ha format esportivament”.

Tusquets, en el punt de mira

Malgrat aquesta posició pública, als despatxos blaugranes es parla més de com El Mundo ha accedit al contracte del 10 que no pas de la informació publicada en si, que ja se sabia amb més o menys detall. Algunes veus internes assenyalen, tot i que sense proves fefaents, la figura de Carles Tusquets, que fa uns mesos, poc després de la dimissió de Bartomeu, va dir que hauria venut Messi quan va enviar el burofax per forçar la seva sortida. El president de la gestora blaugrana, un dels responsables que les eleccions no s’hagin pogut celebrar en els terminis establerts pels estatuts, ha sigut notícia els últims dies per la seva picabaralla epistolar amb el candidat Joan Laporta en relació al possible fitxatge d’Eric García. També ha suscitat malestar en la direcció esportiva blaugrana a causa de la filtració d’un informe tècnic que recomanava l’arribada del central de Martorell per compensar la lesió crònica de Samuel Umtiti i els dubtes sobre Óscar Mingueza, defensa del Barça B. Tusquets vol fer l’esforç de portar García al mercat d’hivern, en sintonia amb la voluntat del candidat Víctor Font, però els seus companys de gestora s’hi oposen.

Dades del contracte de Leo Messi

Precisament Font va fer una primera manifestació pública sobre el tema quan es va conèixer la informació: “Leo Messi s’ha guanyat fins a l’últim euro que li ha pagat el Barça. Ell no ens ha arruïnat. Al contrari. És el millor jugador de la història i volem que segueixi amb nosaltres per sempre més”, va piular a les xarxes. Un punt de vista que l’empresari granollerí va ampliar afirmant en un vídeo, compartit pel seu equip de campanya, que “és una autèntica vergonya dir que Messi ha arruïnat el club”. “No sabem qui ha filtrat el seu contracte, però sí que sabem qui és el màxim perjudicat: el Barça. La filtració obeeix al punt de debilitat en què es troba el club i, per això, demanem a tot el barcelonisme màxima unitat d’acció i que pensem en la necessitat de projectes sòlids i de lideratges forts. És el futur i és urgent. La història de Messi al Barça és extraordinària i no permetrem que ningú la vulgui destruir”, va afegir.

Freixa, el candidat menys carinyós

Per la seva banda, Laporta, que també es mostra partidari de la continuïtat de l’astre argentí, no va fer grans moviments ahir i ha dit la seva avui en una entrevista a El món a RAC1. "Jo faré el possible perquè Messi segueixi al Barça. Tinc indicis que està bé a Barcelona i es vol quedar, però necessita confiar en un projecte esportiu perquè el Barça sigui competitiu. Ahir li vaig enviar un missatge per animar-lo i dir-li que no faci cas d'aquestes notícies perquè els culers volen que continuï", ha explicat. "Tinc la sensació que [la revelació del seu contracte] ha estat una filtració. Espero que no hagi sortit del propi club, però sembla que va per aquí. Aquest contracte està custodiat per un màxim de cinc persones diferents. Això és un delicte", ha afegit.

Mentrestant, Toni Freixa, menys carinyós amb Messi que Font i Laporta, va reaccionar amb aquest missatge al seu Twitter: “Els desestabilitzadors hauran de seguir intentant-ho”. Per cert, l’exportaveu de la junta de Rosell no es deu haver sorprès gaire amb la informació que ha sacsejat l’actualitat blaugrana les últimes hores, ja que a l’estiu, quan Messi va voler sortir després del 2-8 a Lisboa, va manifestar que havia pogut veure el contracte del capità i va concloure que “el burofax no tenia gaire recorregut”.

stats