BARÇA
Esports 03/09/2020

Messi, davant la decisió de la seva vida

L’argentí valora quedar-se al Barça fins al 2021

i
Toni Padilla
4 min
Messi, aquí en una imatge d’arxiu, es va reunir amb el seu pare ahir i haurà de decidir aviat com actua.

BarcelonaAcostumat a prendre decisions en dècimes de segons dins d’un terreny de joc, Lionel Messi porta dies dubtant davant una cruïlla que marcarà per sempre més la seva carrera. Als 33 anys, el millor futbolista de la història del Barça haurà de decidir si segueix pel camí que el portaria fora del club, amb el risc de passar pel peatge dels jutjats, o si finalment decideix quedar-se al Barça una temporada més. En aquesta partida de cartes en què les dues parts juguen amb els nervis de l’adversari, la possibilitat que Messi segueixi al Barça ha passat de semblar gairebé impossible a ser una opció factible. Però si el jugador de Rosario finalment decideix seguir jugant una temporada més al Camp Nou el cas no quedaria tancat, perquè Messi es quedaria contra la seva voluntat, ja que volia marxar. Dos burofaxos en són la prova.

Qualsevol negociació acostuma a viure canvis d’opinió i molts dubtes. I deu dies després del primer burofax en què Messi anunciava que donava per trencat el seu contracte amb el Barça, l’argentí valora fer un pas enrere. Juguen a favor els silencis. Gairebé ningú ha dit res, de fet. Però com que públicament no s’han acusat entre elles, les dues parts podrien intentar viatjar en el temps, fins a mitjans d’agost, per intentar fer veure que no ha passat res. Però han passat moltes coses, aquests dies. Passi el que passi, la ferida seguirà oberta. Ni Bartomeu aconseguirà la renovació de Messi, ni Messi sembla capacitat per aconseguir una sortida del club que estima, però amb el qual ha acabat decebut per la gestió del president.

Jorge Messi admet que ara valoren seguir una temporada més al Barça

Tampoc sembla factible un pacte entre les dues parts les pròximes hores, ja que no hi ha prevista cap reunió. Si el cas acaba amb Messi jugant de blaugrana una temporada més, seria perquè el futbolista s’hauria adonat que potser no estava tan ben assessorat, perquè cap club, només el Manchester City, s’ha animat a presentar-li una oferta malgrat que ell va comunicar al Barça que es consideraven alliberat de qualsevol obligació contractual amb el club presidit per Josep Maria Bartomeu. El pas dels dies ha desgastat més el futbolista que no pas el president, acostumat als incendis. És a dir, es quedaria perquè la seva estratègia per marxar no era l’encertada.

Després de la reunió de dimecres entre Jorge Messi i Josep Maria Bartomeu, la pilota és ara a la teulada del futbolista. L’argentí, que gairebé no ha sortit de casa els últims cinc dies, va reunir-se durant dues hores amb el seu pare i el seu germà Rodrigo per prendre decisions. Jorge Messi, que va aterrar dimecres procedent de Rosario, li va exposar l’estat de la situació després d’haver passat el matí reunit amb advocats. És a dir, li va explicar que el Barça no està disposat a facilitar-li la sortida. És un moment clau del serial, ja que, en cas de mantenir-se ferm defensant que és legal acollir-se a la clàusula de rescissió per marxar del Barça, és el club qui ha de reaccionar i decidir què fer. Una opció és sancionar-lo, ja que Messi ja porta cinc dies sense presentar-se als entrenaments. Però dins del club creix l’esperança que Messi es quedi aquesta temporada, ja que no li apareixen aliats públics. I el Manchester City explica que només intentarà fitxar-lo si Lionel Mesi surt amb la carta de llibertat del club.

La jornada va començar al despatx de la Fundació Messi, a la part alta de la Diagonal de Barcelona. Tal com havia passat dimecres, es van veure persecucions al cotxe del pare del futbolista quan es movia per la ciutat. I tal com havia passat dimecres, va parlar breument amb la premsa en el moment d’entrar a les oficines. Si dimecres havia dit que seria “difícil” que el seu fill seguís al club, ahir va respondre amb un mandrós la pregunta de si valoraven complir el contracte fins al 2021 i marxar llavors del club. Tot just dues lletres per provocar un canvi de guió. El canal de televisió argentí TyC, de fet, el primer que havia explicat que els Messi havien enviat un burofax per demanar marxar del Barça, ja explicava unes hores abans que el jugador estava valorant seriosament quedar-se al Barça. I que les opcions que Messi passés a treballar amb Koeman eren del 90%, quan les mateixes fonts deien feia uns dies que el jugador de Rosario havia decidit no jugar mai més amb el Barça. A l’entorn de Messi ho van refredar una mica, explicant que no havia canviat res, però s’admetia que havia arribat el moment de decidir quin pas fer ara, després de no haver aconseguit que el Barça acceptés dialogar per trobar una sortida amistosa del club.

Bartomeu, esperant

La directiva va preferir no actuar. Les dues parts mesuren molt qualsevol gest públic, ja que parlar massa podria significar cremar les naus i no poder tornar enrere. Per això Messi, que té previst parlar per donar la seva versió, encara no ho fa. Per això al Barça tampoc parlen, per evitar emprenyar el jugador i allunyar-lo encara més del Camp Nou. El club, doncs, espera un gest del futbolista. La directiva de Bartomeu se sent una mica més forta amb el pas dels dies i no deixa de recordar a tothom que denunciarà tant el jugador com el club que el vulgui fitxar si finalment Messi marxa. És a dir, defensarà la legalitat del contracte fins al 2021 i portarà als tribunals qui intenti fitxar-lo, acusant-los de duplicitat contractual. Si Messi es queda però no renova, la situació seguiria sent complicada, ja que el futbolista es quedaria a contracor, tot i que en un gir de guió podria marxar del club l’estiu del 2021, quan Bartomeu ja no hi seria, perquè ja s’haurien fet les eleccions a la presidència.

stats