Atletisme
Esports 07/11/2016

"Des que em vaig jubilar als 65 anys he corregut 10 maratons"

Miquel Pucurull explica els beneficis de córrer durant un acte sobre hàbits saludables

i
àlex Gozalbo
2 min
Miquel Pucurull

Barcelona"Des que em vaig jubilar als 65 anys he corregut 10 maratons, 32 mitges maratons i 118 altres curses". La frase ha impactat els assistents a la xerrada de Miquel Pucurull, que ha explicat els beneficis de córrer durant un acte sobre hàbits saludables organitzat per Gaes.

"Tinc la sort de trobar-me físicament i mentalment molt bé. Jo ho relaciono amb el fet que practico un esport amb una certa intensitat. Gràcies a córrer, fa 33 anys que no caic malalt al llit. Abans de córrer, quan tenia una vida sedentària, cada any agafava una grip. La Seguretat Social ens hauria de fer un descompte, a la gent que correm. A més, m’oxigena la ment. Mantenir-se en forma és imprescindible. És per això que recomano amb totes les meves forces que la gent d’una certa edat faci una activitat física", ha assegurat Pucu, que ha recordat que un article de Ramon Oliu al diari 'Avui' li va fer obrir els ulls i ara intenta tenir el mateix efecte en altra gent.

Miquel Pucurull, a punt de fer 78 anys, ha explicat un dels seus últims projectes. "La meva última col·laboració és amb una plataforma de voluntariat que es diu Som Grans, una gent que ha tingut una idea extraordinària. Posa en contacte persones jubilades amb altres de joves perquè els ensenyin alguna cosa que sàpiguen fer. La persona que rep l’aprenentatge el valora i envia la quantitat de diners que considera adequada a una causa solidària. A mi em van demanar que assessorés persones que volguessin córrer la Marató de Barcelona per primer cop i destinar la quantitat econòmica rebuda a la recerca sobre la diabetis infantil que està fent l’Hospital de Sant Joan de Déu", ha apuntat.

El maratonià, que ha anunciat que prepara una segona part del llibre 'Mai no és tard' (Columna), ha fet participar Montse Mechó, una altra ambaixadora de Gaes, una dona de 83 anys que ha saltat més de 930 vegades en paracaigudes.

stats