Esports 20/05/2016

Els mitjans internacionals es fan ressò de la polèmica de les estelades a la final de Copa

La premsa britànica ha seguit amb força interès aquest cas donada l'estreta vinculació amb el moviment independentista escocès

Roger Requena
2 min
El Camp Nou es va omplir d'estelades abans del Barça-Bate del passat novembre

BarcelonaMitjans de comunicació d'arreu del món s'han fet ressò de la polèmica suscitada arran de la prohibició i posterior permissió de les estelades a la final de la Copa del Rei. "Sospir d'alleujament per als aficionats blaugranes", ha escrit la 'Gazzetta dello Sport' un cop ha conegut la decisió del jutge de permetre les banderes dins de l'estadi.

El mateix diari italià també recull els diferents moviments que s'han viscut en les últimes hores, des dels intents de boicotejar la final per part de partits polítics d'esquerres catalans, com les reaccions del club, qualificant "d'atac a la llibertat expressió, un dret fonamental per a totes les persones", així com la iniciativa de l'ANC, Òmnium Cultural, l'Associació Drets i la Plataforma Pro Seleccions Catalanes de distribuir 10.000 banderes escoceses.

"Els seguidors del Barça podran portar banderes a favor de la independència catalana a la final de diumenge de la Copa del Rei contra el Sevilla", recull la BBC al seu portal web. El mitjà anglès també posa especial èmfasi en la possibilitat que l'afició blaugrana hagués portat banderes escoceses, en un gest vinculat al moviment independentista escocès, que va poder votar el 2014 si seguia unit o no al Regne Unit.

La mateixa iniciativa ha estat seguida amb força interès per mitjans com STV, una televisió escocesa que ha arribat a apuntar que "superestrelles com Messi, Suárez i Neymar seran rebuts per la mirada de 10.000 banderes escoceses aquest cap de setmana". El mateix mitjà també ressenyava que la polèmica havia tornat arran del desig dels aficionats del Barça de portar estelades.

"Aficionats tristos volen que Catalunya tingui la mateixa oportunitat de decidir sobre la independència com va tenir Escòcia", explica el Daily Mail, que apunta que els seguidors del Barça estaven "furiosos" per veure privades les seves "llibertats civils" i que això els podria conduir a exhibir banderes escoceses.

stats