MOTOCICLISME
Esports 01/10/2011

Zarco es fa amb la 'pole position' a Motegi

El líder del Mundial, Nico Terol, ha estat tercer, mentre que Maverick Viñales ha aconseguit el quart millor registre en els entrenaments oficials a Motegi

Efe
2 min

MotegiEl francès Johann Zarco (Derbi) ha aconseguit el seu quart millor temps d'entrenaments de la temporada en ser el més ràpid en la sessió d'entrenaments oficials del Gran Premi del Japó de 125 cc que aquest diumenge es disputa al circuit de Motegi. Zarcoha ha superat Héctor Faubel (Aprilia), Nicolás Terol (Aprilia) i Maverick Viñales (Aprilia) amb un registre de 1:57.888.

Viñales ha encapçalat la classificació durant bona part dels entrenaments amb el millor temps. Tot i que en l'última tanda de proves lliures el líder del mundial Nico Terol (Aprilia) havia estat el més ràpid, el jove pilot de l'escuderia Blusens BQR no ha trigat massa en rebaixar aquest registre a la tanda oficial.

Al registre de Viñales, 1:59.693, l'ha succeït l'aconseguit pel francès Johann Zarco (Derbi), que ha rodat en 1:59.392 però han començat a produir-se sorpreses, com la protagonitzada poc després per Alberto Moncayo (Aprilia). Moncayo ha aconseguit situar-se líder amb un temps molt proper a la barrera del minut i 58 segons i tot just un gir després s'ha convertit en el primer pilot en aconseguir el millor registre del vuitè de litre en 1:58.946.

El ritme de Terol ha estat espectacular i malgrat el trànsit en pista ha tornat a rebaixar el seu registre per posar-lo en 1:58.609, el millor de tot el cap de setmana per a la categoria del vuitè de litre. El pilot d'Alcoi ha encadenat una seqüència de voltes veritablement espectacular i per quarta vegada consecutiva ha tornat a rodar per sota del seu millor temps establint un nou registre de 1:58.304 que el distanciava cada vegada més del seu principal rival en la lluita pel títol, el francès Johann Zarco, sisè a la taula a més d'un segon.

El pilot francès no havia dit la seva última paraula i en el tram final dels entrenaments ha rebaixat el registre fins al 1:58.054, a escassament 24 mil·lèsimes del millor temps que l'any passat va acreditar en aquesta mateixa pista el campió del món Marc Márquez (Derbi), per rebaixar posteriorment fins al 1:57.888, a poc més de dues dècimes del rècord del finlandès Mika Kallio (KTM), establert el 2006 a 1:57.666.

Després de Zarco s'han classificat Héctor Faubel i Nicolás Terol, amb Maverick Viñales, el líder inicial dels entrenaments, quart.

Entre les notes negatives, la caiguda del pilot balear Luis Salom (Aprilia), que no ha pogut acabar els entrenaments, encara que la seva ferida a la mà no ha patit pitjors conseqüències.

stats