MOTOCICLISME
Esports 07/11/2013

Maverick Viñales: "Si jugant-se el Mundial dos pilots la cursa ja és interessant, imagina't amb tres"

El de Roses, el balear Lluís Salom i el barceloní Álex Rins es juguen el títol de Moto3 en la cursa de diumenge. Qui guanyi serà el campió de la categoria petita

Nuria García
2 min
Maverick Viñales, Luis Salom i Álex Rins

XestEls tres pilots de Moto3 que lluitaran aquest diumenge per convertir-se en el campió del món, Lluís Salom, Maverick Viñales i Álex Rins, saben que, per evitar haver de fer excessius càlculs, necessiten guanyar. Qui guanyi la cursa a Xest serà el campió de Moto3.

"Ha sigut la setmana més entretinguda i divertida de l'any. Tinc una bona oportunitat de guanyar i m'agradaria aprofitar-la", ha dit Salom, que no es considera el favorit. "Gràcies a ells dos [a Maverick Viñales i a Álex Rins] he aconseguit el nivell que ara tinc", ha assegurat el pilot balear.

Per la seva banda, per a Maverick Viñales, arribar a València amb opcions de guanyar el títol és tota una sorpresa. "Quan va acabar la cursa del Japó no m'ho podia creure. D'estar a punt de perdre a estar de nou lluitant pel Mundial, va ser impressionant. Si jugant-se el Mundial dos la cursa ja és interessant, imagina't amb tres", ha dit el de Roses. "Hem de donar el màxim i fer la cursa de la nostra vida. Ens ho hem de jugar tot a una carta, llegir bé la cursa i ser molt intel·ligents", ha resumit.

El barceloní Álex Rins vol intentar passar pàgina i oblidar la caiguda a l'anterior cursa, en què tant ell com Salom van rodolar per terra. "No vull recordar què va passar, vaig caure per falta d'experiència", ha afirmat després de dir que està "nerviós" pel que pugui passar diumenge. "He d'estar tranquil. Una forma de treure'm la pressió és saber que no tinc la pressió per guanyar. Jo, a diferència d'ells, no pujo a Moto2 l'any vinent i, per tant, si no guanyo aquest any tinc opcions de fer-ho també l'any vinent", ha apuntat el barceloní, que ha assegurat que intentarà fer una estratègia semblant a la de Salom: "A ell li ha servit per guanyar set curses".

Ningú vol pronosticar el resultat

Als tres pilots protagonistes del final del Mundial de Moto3 els han demanat a la roda de premsa que fessin un pronòstic sobre què podia passar diumenge. Els tres s'han mirat i, mentre somreien, cap d'ells ha volgut dir res. "Fem-ho com al Mundial, primer que respongui Salom, després Maverick i per últim jo", ha dit Rins rient. Salom li ha contestat: "Si així vols que acabi tot...". Cap d'ells ha volgut fer la típica porra. I és que el Mundial se'l poden jugar a l'última volta, a l'últim revolt o a l'última recta de l'última cursa de la temporada.

stats