MOTO3
Esports 07/04/2013

Lluís Salom guanya una emocionant i disputadíssima cursa de Moto3 a Losail

Maverick Viñales ha entrat segon després de lluitar amb el barceloní Àlex Rins, que ha estat tercer. Àlex Márquez ha acabat quart

Nuria García
1 min
Lluís Salom, per davant d'Àlex Rins i Maverick Viñales, durant la cursa de Losail / FADI AL-ASSAAD / REUTERS

BarcelonaLluís Salom ha aconseguit el triomf en la primera cursa del Mundial de Moto3. A Losail ja s'ha vist que la categoria petita serà disputadíssima, ja que fins a cinc pilots han arribat a l'última volta amb opcions de guanyar la cursa. L'emoció doncs, està garantida per a aquesta temporada.

Salom, molt intel·ligent, ha estat sempre entre els primers però s'ha reservat per als instants finals. Salom i Rins han estat alternant-se al capdavant de la cursa, seguits de Maverick Viñales i de Folger. El petit dels germans Márquez ha aconseguit enganxar-se al grup capdavanter i no s'ha conformat amb això: ha anat escalant posicions per col·locar-se primer a tres voltes per al final.

Maverick Viñales, amb molèsties a la mà dreta després de lesionar-se durant la pretemporada al circuit de Jerez, ha anat fent la goma fins que quan només quedaven tres voltes ha decidit atacar. I quan només en quedaven dues, al final de recta s'ha situat primer per sorpresa de tothom. Però la sorpresa estava encara per arribar. Márquez, Rins, Maverick i Salom s'han anat alternant el lideratge. En l'últim pas per meta abans de la bandera a quadres, Salom, des del darrere i gairebé sense fer soroll, ha superat tots els rivals i ha obert un forat en l'última volta que ja ha estat decisiu.

Segon ha acabat Maverick mentre que al tercer graó del podi ha pujat Àlex Rins, el 'rookie' de l'any passat. El lleidatà Àlex Márquez ha acabat quart després de fer una gran cursa –és la seva primera temporada completa al Mundial– i Jonas Folger ha estat cinquè.

stats