MOTOGP
Esports 29/04/2012

Stoner aguanta la pressió de Lorenzo i obté a Jerez la seva primera victòria de l'any

L'australià ha aconseguit el seu primer triomf al circuit de Jerez. Jorge Jorge Lorenzo ha estat segon i el català Dani Pedrosa, tercer

N. García
1 min
Stoner, al podi de Jerez / JAVIER SORIANO / AFP PHOTO

BarcelonaCasey Stoner ha aconseguit a Jerez el seu primer triomf en aquest traçat i la seva primera victòria de la temporada. L'australià, que a Qatar va tenir molts problemes en les últimes voltes, ha aconseguit aguantar la pressió de Jorge Lorenzo, que l'ha perseguit durant tota la cursa, i ha creuat la línia de meta en la primera posició.

Dani Pedrosa sortia des de la primera posició i, tot i fer una bona sortida, aviat ha vist com Stoner, Lorenzo i Hayden l'avançaven i com veia que havia de lluitar amb Crutchlow i Dovizioso, els dos pilots de l'equip Tech 3, per mantenir la seva posició. Stoner i Lorenzo anaven al capdavant i el grup perseguidor, encapçalat per Hayden, anava perdent temps respecte els dos primers. Finalment, Pedrosa s'ha desfet de Dovizioso i de Hayden i ha començat a retallar distàncies amb l'australià i el balear, que seguien comandant la cursa.

Tot i que ha retallat molt les diferències, finalment Pedrosa no ha pogut arribar a lluitar pel triomf i s'ha conformat amb la tercera posició, seguit de Crutchlow. Al davant, Stoner ha mantingut a ratlla Lorenzo, que tot i que ho ha intentat, no ha pogut superar l'australià en els últims girs a Jerez. Pel darrere de Crutchlow ha acabat l'italià Andrea Dovizioso, seguit d'Álvaro Bautista i Stefan Bradl. Nicky Hayden, que havia estat lluitant pel podi, ha caigut fins la 8a posició, seguit del seu company a Ducati Valentino Rossi i d'Héctor Barberà.

Ben Spies (Yamaha), amb més problemes dels previstos després d'una sortida de pista, ha acabat 11è, seguit d'Aleix Espargaró, el millor classificat amb una CRT.

stats