MOTOR
Esports 20/07/2014

Nani Roma guanya la Baja Aragón en cotxes i Farrés venç en motos

Laia Sanz ha hagut d'abandonar la prova en l'última jornada per una forta gastroenteritis

Nani Roma celebra amb el seu copilot, Michel Perin, el triomf a la Baja Aragón / ANTONIO GARCÍA / EFE

SaragossaNani Roma ha guanyat per vuitena vegada la Baja Aragón en cotxes, amb 25 segons d'avantatge sobre Orlando Terranova, mentre que en la categoria de motos Gerard Farrés ha aconseguit la victòria.

Aquesta XXXI Baja Aragón ha acabat amb un dels resultats més ajustats que es recorden, ja que Nani Roma ha hagut de lluitar fins l'últim metre per guanyar Terranova, que va començar l'etapa amb un desavantatge de 33 segons. En la primera de les dues especials, el català ha aconseguit ampliar l'avantatge a més d'un minut, però en l'últim tram ha estat derrotat per Terranova, que al final ha deixat el cronòmetre en 9:21:49 davant 9:21:24 del pilot català.

Amb aquesta victòria, Nani Roma s'ha convertit en el pilot que més cops ha guanyat aquesta cursa: 4 vegades en motos i 4 en cotxes, i iguala a Jean Louis Schlesser en la categoria de cotxes. El guanyador s'ha mostrat "molt content" però "cansat", ja que ha estat "molt difícil" i "molt intensa". El podi de la prova en la categoria de cotxes l'ha completat el polonès Martin Kaczmarski, de l'escuderia Mini com Nani Roma i Orlando Terranova.

En motos, Gerard Farrés, amb un temps de 9:51:55, ha dominat la prova des del primer moment, amb l'excepció de l'últim tram de l'etapa d'aquest diumenge, en què ha baixat el ritme per assegurar la seva victòria. Dos pilots que participaven per primera vegada, el gallec Adrián Garrido, i Marc Solà, han ocupat el segon i tercer llocs de la cursa, mentre que la campiona mundial d'enduro Laia Sanz ha abandonat per una forta gastroenteritis.