MOTOGP
Esports 15/06/2012

Casey Stoner, Pol Espargaró i Sandro Cortese, els més ràpids en la primera jornada a Silverstone

La primera sessió d'entrenaments ha estat sobre pista mullada i la segona, en què els pilots de les tres categories han millorat temps, ja amb el traçat sec

Ara
2 min
Stoner, el més ràpid a Silverstone a MotoGP / GEOFF CADDICK / EFE

BarcelonaCasey Stoner a MotoGP, Pol Espargaró a Moto2 i Sandro Cortese a Moto3 han estat els més ràpids en la primera jornada d'entrenaments lliures del Gran Premi de la Gran Bretanya que se celebra aquest cap de setmana al circuit de Silverstone.

La pluja ha estat la protagonista de la primera sessió en totes les categories i, si bé en les dues categories petites, el pilot que ha dominat sota la pluja també ho ha fet amb la pista seca en la segona sessió, a MotoGP no ha estat així. A la categoria reina Valentino Rossi ha estat el més ràpid amb la pista mullada, mentre que en la segona sessió, ja en sec, Casey Stoner ha aconseguit el millor temps. De fet, en la segona sessió tots els pilots han rebaixat els seus registres, si bé com que l'entrenament ha estat aturat durant 11 minuts a causa de la pluja, els pilots no han pogut fer moltes proves. L'actual líder del Mundial, Jorge Lorenzo, ha estat setè, mentre que Dani Pedrosa ha acabat novè. Aleix Espargaró, amb la CRT, ha estat 16è i Ivan Silva, 20è.

A Moto2 Pol Espargaró ha estat el gran dominador dels dos entrenaments lliures d'aquest divendres. El de Granollers, en la segona sessió, ha vist com Scott Redding i Marc Márquez li plantaven cara en els darrers compassos de la sessió, però el petit dels Espargaró ha aconseguit fer una gran volta a les acaballes per tornar a encapçalar la taula de temps. El líder del Mundial, Thomas Luthi, ha caigut quan faltava un quart per a la finalització de la segona sessió i no ha passat de la 19a posició. Pel que fa a la resta de pilots, Marc Márquez ha acabat quart, Toni Elías 7è, Àxel Pons 14è, Nico Terol 20è, Ricky Cardús 22è, seguit d'Àngel Rodríguez i de Tito Rabat. Elena Rosell ha tancat la primera jornada 34a.

Sandro Cortese ha marcat el ritme a Moto3, en una categoria en la que també ha fet una bona actuació Àlex Rins, que ha estat quart, just pel davant de Maverick Viñales. El balear Lluís Salom ha estat 8è, Hèctor Faubel 15è, Adrián Martín 16è i Isaac Viñales, 29è. La sorpresa de la temporada, l'italià Romano Fenati, ha estat tercer, tot i arrossegar molèsties a la mà després de caure en la primera sessió d'entrenaments a Silverstone.

stats