Lewis Hamilton trenca el silenci: "Necessitem comissaris imparcials"

El pilot britànic reclama canvis en els càrrecs de l'organització després de l'última cursa de la temporada passada, que va coronar Verstappen com a campió

2 min
Lewis Hamilton al Circuit de Catalunya

MontmelóLa nova era de la Fórmula 1 ja ha començat i ha engegat motors a Barcelona. El Circuit de Catalunya ha sigut l'escenari aquest dimecres de l'estrena dels nous monoplaces dels deu equips del Mundial. El so ensordidor dels motors ha omplert el traçat de Montmeló amb les graderies buides (els tests han sigut privats i no s'han retransmès per televisió) i els pilots han tornat a cordar-se la granota i han ocupat el seu seient per a la primera jornada dels tests de pretemporada. Amb el tret de sortida de la temporada de Fórmula 1 han arribat les explicacions i els retrets per part de Lewis Hamilton. Els comissaris han estat sota el focus de la crítica del pilot britànic: "Necessitem que siguin imparcials".

L'última cursa de la temporada passada a Abu Dhabi encara aixeca polseguera perquè va sentenciar el Mundial a favor de Max Verstappen i Hamilton va haver de conformar-se amb el segon lloc. Des d'aquell dia, el silenci es va imposar. El britànic va desaparèixer de les xarxes i les especulacions sobre un possible adeu planaven sobre el pàdoc. Tal com va avançar fa una setmana, el pilot de Mercedes mai va pensar a marxar de la F1, però sí que va necessitar desconnectar per fer net del tot. "Ja he passat pàgina de tot el que va passar i estic centrat en el nou curs. No té sentit mirar enrere. Cada final de temporada, i més quan tens la meva edat, per descomptat que et planteges el futur. Però estava compromès amb l'equip i m'agrada la meva feina, així que, per què deixar-ho? Estic més fresc que mai", ha dit en la primera roda de premsa del campionat del 2022.

Un cop analitzat tot el que va passar, Hamilton ha tret les seves pròpies conclusions. La més impactant ha sigut sobre els comissaris. "Crec que necessitem persones que no tinguin prejudicis i siguin superneutres a l'hora de prendre decisions", ha reclamat el britànic. "Alguns pilots són molt, molt bons amics d'uns certs individus. Alguns viatgen amb unes certes persones, i tendeixen a tenir més afinitat amb algunes d'aquestes persones", ha manifestat de forma contundent. El de Mercedes, a més, ha demanat un paper més protagonista per a la dona en aquest càrrec i ha proposat que, aviat, hi hagi alguna comissària. "No crec que en tinguem gaires, crec que l'any passat potser eren una o dues. Seria increïble que tinguéssim un home i una dona com a directors de carrera", ha demanat.

stats