MotoGP

Aleix Espargaró li guanya la partida a Marc Márquez i puja al podi

El germà gran dels de Granollers ha superat el de Cervera, que ha tornat a somriure sobre la moto

3 min
Jack Miller, Marc Márquez i Aleix Espargaró durant el Gran Premi

BarcelonaEl Mundial de MotoGP parla català. Marc Márquez i Aleix Espargaró han sigut els pilots protagonistes del Gran Premi d'Espanya que s'ha endut Pecco Bagnaia. El de Cervera, a poc a poc, torna a ser el pilot que fa uns anys aixecava els trofeus mundials i, en el seu ascens, es troba un incommensurable Aleix Espargaró, que ha portat Aprilia a l'elit de MotoGP.

Els dos catalans han sigut els grans vencedors en el circuit de Jerez, amb el permís de Pecco Bagnaia. El pilot italià ha liderat com una piconadora el GP i ha pujat al primer esgraó del podi per primer cop aquesta temporada. Per darrere seu, Fabio Quartararo no ha pogut amb l'autoritat demostrada pel de Ducati i no ha pogut més que mantenir-se de manera prudencial a la seva roda. Enganxats, i liderats pel de Ducati, Bagnaia i Quartararo han protagonitzat una cursa paral·lela que ha tingut com a primer vencedor l'italià.

Just per darrere, Marc Márquez ha tornat a tenir bones sensacions després d'un cap de setmana complicat. Després de dues caigudes en els entrenaments, el d'Honda ha arribat a la cursa de diumenge amb ganes de reivindicar-se i trobar el seu límit. L'estat de forma del català encara no és bo: les reiterades lesions en les últimes temporades han truncat la seva bona dinàmica i el Gran Premi al circuit de Jerez era una nova i bona ocasió per provar si el Marc d'abans pot tornar.

Marc comença a tornar

La cursa, però, no ha sigut ni plàcida ni fàcil. En la sortida ha topat amb Aleix Espargaró quan el de Granollers no ha engegat recte i ha tombat cap a l'esquerra, d'on sortia el de Cervera. Les seves espatlles han xocat i han escenificat el xoc de trens que ha sigut el cap de setmana entre els dos catalans. El germà gran dels Espargaró s'ha queixat, de manera reiterada, de l'estratègia de Márquez durant les tandes de classificació. El de Cervera necessita una roda per poder treure el màxim suc a la seva moto –a causa de la seva forma física– i, per fer-ho, gestiona els temps i els rivals alentint el ritme en pista. Espargaró, que no veu segura la maniobra, va esclatar divendres denunciant el comportament de Marc Márquez.

Els dos catalans, amb Jack Miller com a convidat per excel·lència, s'han disputat el lloc del podi que quedava lliure. Han anat passant les voltes i el de Ducati ha marcat el ritme mentre era perseguit pel pilot d'Honda. A cinc voltes per al final Márquez ha atacat i s'ha col·locat tercer. El d'Honda, però, no ha pogut consolidar la posició quan se li ha escapat la moto i ha salvat una caiguda que semblava innegociable. El català ha quedat relegat a la cinquena posició, mentre que Aleix Espargaró ha assaltat el podi i ha passat per davant seu i de Jack Miller. El de Cervera, però, encara no havia dit l'última paraula i, a dues voltes per al final, ha superat el de Ducati per acabar quart.

Aleix Espargaró continua avançant amb pas ferm amb la voluntat d'entrar a formar part del reducte de pilots intractables del Mundial. El de Granollers està vivint el seu millor any des que va debutar a MotoGP el 2009: aquesta temporada ja ha pujat més cops al podi que en tota la seva carrera en el Mundial. El català no ha pogut contenir les llàgrimes al baixar de la moto: la feina feta durant anys està obtenint el seu premi.

stats