Motor

Aleix Espargaró no perd pistonada al Mundial de MotoGP

El pilot de Granollers acaba tercer al Gran Premi de França i suma el seu quart podi de la temporada

3 min
Aleix Espargaró durant el GP de França

BarcelonaAleix Espargaró vol guanyar el títol mundial de MotoGP. Il Capitano està gaudint de la temporada com ja va fer quan va debutar com a pilot professional, i aprofitant el seu bon rendiment s'ha consolidat com un dels candidats a aixecar el títol. Mentre que el de Granollers ha aconseguit el seu quart podi en cinc curses, Marc Márquez ha mantingut amb esforç titànic la seva Honda en pista tot i les dificultats. Àlex Rins i Joan Mir no han tingut tanta sort i en el cap de setmana que Suzuki ha confirmat el seu adeu de MotoGP han acabat a la grava en una cursa en què l'italià Enea Bastianini ha guanyat el seu tercer Gran Premi aquesta temporada. La general la domina Quartararo, però amb Espargaró trepitjant-li els talons.

La sortida no és el punt fort de l'Aprilia. La moto de la marca italiana no ha aconseguit escalar posicions un cop s'han apagat els semàfors i les Ducatis han agafat la batuta de la cursa. Jack Miller ha sortit com un míssil i s'ha apoderat del liderat escortat pel seu company d'equip. Pecco Bagnaia ha anat reduint la distància i, en només una volta, ja ha superat l'australià, que sap que ha de fer bé la feina per quedar-se la temporada que ve en el mateix box que l'italià. Les dues Ducatis oficials han intentat obrir un món respetce als seus perseguidors, però Enea Bastianini, una de les grans sorpreses del Mundial, ha acostat la seva Ducati satèl·lit fins a superar-los i avançar amb peus de plom fins a la línia de meta. La resistència de la Bèstia ha sigut titànica i la gestió de la cursa ha esdevingut clau per sumar la tercera victòria de la temporada en les set curses completades del Mundial.

Cara i creu per als pilots catalans

El GP de França al circuit de Le Mans s'ha cobrat moltes caigudes, una de les quals la de Bagnaia, que no ha sabut gestionar l'avançament de Bastianini i ha anat per terra en el següent revolt. El pilot de Ducati, desesperat, ha tornat al box amb el cap cot, conscient que és un error greu que l'allunya encara més de la lluita pel Mundial. Com ell, els dos pilots catalans de Suzuki tampoc han tingut un bon dia. Primer Àlex Rins i després Joan Mir, en dues ocasions, han acabat lliscant per la grava.

Alex Rins cau just per darrere de Marc Márquez

"Ha sigut la cursa més difícil de tota la temporada", ha dit Aleix Espargaró un cop ha onejat la bandera de quadres. El de Granollers està en el moment més dolç de la seva carrera esportiva i, de nou, ha portat al límit la seva Aprilia per tornar a pujar al podi: és la quarta vegada aquesta temporada. El germà gran dels Espargaró està incontestable. Només les Ducatis aconsegueixen guanyar-li la partida, mentre que Fabio Quartararo, actual campió i líder del Mundial, no ha pogut seguir el seu ritme i ha acabat la cursa just darrere del català. El francès no ha tingut el GP de casa que esperava. Després de classificar-se malament dissabte, no ha pogut portar la Yamaha al podi i s'ha hagut de conformar amb la quarta posició. Ha tornat al box negant amb el cap i visiblement decebut, mentre que l'alegria d'Aleix Espargaró confirmava el seu bon moment.

stats