Motor

Cop a la taula dels catalans a MotoGP: Àlex Rins i Marc Márquez, que retornava, avisen

El barceloní puja al segon lloc del podi just al darrere d'Enea Bastianini

2 min
Marc Márquez a Austin

BarcelonaEl Gran Premi número 500 de MotoGP ha deixat un gran dia per als catalans. La reafirmació d'Àlex Rins com a pilot a tenir en compte en el Mundial després d'acabar en segon lloc i el difícil –exitós– retorn de Marc Márquez han protagonitzat la quarta cursa de la temporada de la màxima categoria. Amb llàgrimes als ulls, el de Cervera s'ha assegut a la butaca un cop ha baixat de l'Honda, i ha acabat en un meritori sisè lloc: ha tornat després d'un últim episodi de visió doble i no vol marxar més.

La sortida del català, però, ha sigut un desastre. El de Cervera ha perdut tota la potència de la moto quan s'han apagat els semàfors i no ha aconseguit arrancar la seva Honda a temps. El cerverí ha reaccionat i s'ha pogut reenganxar al grup, tot i que en última posició. Tocava remuntar i no hi ha cosa que li agradi més a Marc Márquez que els reptes. Volta rere volta ha anat retallant fins a arribar a Pol Espargaró, en la lluita per la desena posició. Els companys de box han tret les ungles per adjudicar-se la posició, que ha sigut per al de Cervera. Després de superar el –de moment– líder del Mundial, Aleix Espargaró, i l'actual campió del títol, Fabio Quartararo, amb uns avançaments excepcionals, el català ha consolidat la sisena posició amb la qual ha travessat la meta.

Les Ducatis han marcat el ritme d'una cursa on la marca italiana ha dominat el primer lloc sense oposició. El liderat ha sigut seu des de la sortida, amb cinc motos de la fàbrica italiana en les cinc primeres posicions de la graella. La lluita per la primera posició ha sigut entre Jack Miler i Enea Bastianini, fins que l'italià ha tirat pel dret a cinc voltes del final i ha tornat a portar l'equip Gresini al lloc més alt del podi de MotoGP. Ja ho va fer en l'estrena del Mundial aquesta temporada i en la quarta cursa del calendari ha tornat a sumar una victòria per situar-se com a nou líder del Mundial.

Mentre totes les mirades se centraven en la remuntada maratoniana de Márquez, Àlex Rins ha declarat la guerra a les Ducatis. El pilot de Suzuki està signant la seva millor temporada des que va arribar a l'equip japonès el 2017. A poc a poc està agafant la mida dels seus rivals al Mundial. Al GP del circuit d'Austin, a cada volta ha signat un gran avançament. El barceloní ha anat superant les Ducatis, amb un pilotatge segur, decidit i contundent. Com a testimoni per excel·lència de la lluita pel liderat, el català sabia que tenia més per rascar que un tercer lloc i ha premut l'accelerador per arribar fins a Miller. En l'últim revolt de l'últim gir, enganxat a la seva roda, l'ha superat per pujar fins al segon lloc, només superat per Bastianini.

stats