Els apunts de la 'qualy' del GP de San Marino

Ducati regna a Misano però mira de reüll el retorn de Marc Márquez al pàdoc

El català, que ja podrà pilotar dimarts, és present al circuit italià el dia que la marca italiana aconsegueix una nova 'pole'

2 min
Marc Márquez al box de Repsol

BarcelonaL'asfalt ha passat a un segon pla en el dia previ a la cursa del Gran Premi de San Marino (15 h, DAZN). El retorn de Marc Márquez al pàdoc, tot i que sense el mono de feina posat, ha acaparat totes les mirades. El català formarà part de l'staff del Repsol Honda fins que dimarts torni a pujar a la moto quatre mesos després.

Marc Márquez té el 'fit'

Tot a punt per al retorn de Marc Márquez. El català, amb bones sensacions en aquesta última setmana en què s'ha entrenat de nou, està preparat per tornar al Mundial i el primer pas el farà la setmana vinent als tests que es faran a Misano després del Gran Premi. El Tro de Cervera, però, ja és al circuit italià i durant la tarda ha passat la revisió mèdica amb el Dr. Charte, màxim responsable del circuit, i ha rebut el permís per poder pilotar, per fi, la seva MotoGP aquest dimarts.

Una 'pole' més per a Ducati

Jack Miller partirà des de la primera posició en la cursa d'aquest diumenge. El pilot australià ha marcat un temps immillorable col·locant la seva Ducati en la zona noble de la graella de sortida. Miller és el vuitè poleman diferent en les catorze curses que portem de temporada. Darrere seu, tindrà "foc amic": cinc de les sis motos que el perseguiran un cop s'apaguin els semàfors seran també de la marca italiana, però la lluita aferrissada està assegurada.

Aleix es desinfla

El pilot d'Aprilia no ha tingut un bon inici de cap de setmana. La pluja, que ha fet la guitza durant tota la jornada, ha condicionat l'estratègia de tots els equips, però tant Aleix Espargaró (vuitè) com Maverick Viñales (quart) s'han desinflat en una qualy que era una gran oportunitat per posar terra pel mig amb un dels seus rivals pel Mundial. Pecco Bagnaia, malgrat haver acabat segon, té una penalització per una acció en els lliures amb Àlex Márquez i partirà cinquè. Com ell, Fabio Quartararo, líder mundial, també sortirà per davant del català (vuitè).

stats