Motor

Jorge Martín rebenta el cronòmetre i Marc Márquez treu les urpes: els apunts de la 'qualy' del GP de Malàisia

El madrileny bat per partida doble el rècord de la pista el dia en què el tro de Cervera torna a fer màgia

2 min
Marc Márquez durant el GP de Malàisia

BarcelonaNo el van triar. Ducati havia de prendre la decisió de qui ocupava la segona moto al box al costat de Pecco Bagnaia i van descartar Jorge Martín, el nou poleman a Malàisia. La marca italiana tenia dos candidats: l'italià Enea Bastianini i el madrileny Jorge Martín. Les deliberacions van durar la major part de la temporada i, malgrat les grans actuacions de Martín, l'escollit va ser el compatriota de Bagnaia. El madrileny, lluny d'acoquinar-se, denuncia l'error de Ducati a cop de pole.

Jorge Martín es reivindica, de nou

És un pilot d'un caràcter magnètic. El de San Sebastian de los Reyes va rebre una negativa frustrant per part de l'equip oficial de Ducati fa pocs Grans Premis. Ell pilota una moto de la marca italiana però en l'equip satèl·lit, i ja està més que preparat per fer el salt al box per acompanyar Bagnaia la temporada que ve. El madrileny, emprenyat i frustrat, ha rebut el no, però no s'ha acoquinat pas. Ha tret el seu caràcter i, cursa a cursa, està reivindicant-se com una aposta ferma de futur. Al GP de Malàisia ha rebentat els cronòmetres i ha rebaixat, en fins a dues ocasions, el rècord de la pista per aconseguir la pole que el postula com a favorit de cara a la cursa de demà (9 h, DAZN).

Marc treu les urpes

El català ha tirat de caràcter en un mal dia. Márquez també ha hagut de passar per la Q1 després de no sumar un bon temps en els entrenaments per plantar-se directament a la Q2. Allà ha intentat anar a roda de Bagnaia, però seguir el ritme de les Ducatis és impossible. En solitari, el català ha serrat les dents i s'ha adjudicat el segon millor temps en la primera tanda. A la Q2, ha tornat a repetir la gesta. En la festa de Jorge Martín, el tro de Cervera s'ha colat en la primera fila, entre Ducatis, amb el tercer millor temps de la jornada. Márquez aixecava el puny al cel amb força. En els dies dolents torna a respondre. El Marc ha tornat.

Pecco es prepara el primer 'match ball'

El pilot de Ducati té a tocar el seu primer títol mundial. L'italià, acompanyat de tota la seva família al box, està preparadíssim per al primer match ball de la temporada quan ja només queden dues curses. Això és a caixa o faixa. Sota pressió, però, Bagnaia condueix com els àngels. Ha après dels errors del passat. A la Q1 ha sortit el primer i, en solitari després de desempallegar-se de la resta de pilots que volien agafar-li roda, ha estat a punt de batre el rècord de la pista. Amb el millor temps, a la Q2 l'esperaven els seus rivals directes per al Mundial, que com ell, han tingut una sessió per oblidar. El líder del Mundial ha caigut, com Aleix Espargaró, i sortiran novè i desè, respectivament. Fabio Quartararo, que ha patit un accident minuts abans de la qualy, sortirà dotzè. La lluita pel Mundial està servida.

stats