Tot a punt per a l'últim ball de Valentino Rossi

Il Dottore s'acomiada de l'asfalt aquest diumenge després de 26 temporades al Mundial

2 min
Valentino Rossi durant la roda de premsa prèvia al GP de la Comunitat Valenciana

BarcelonaTot a punt al Gran Premi de la Comunitat Valenciana per acomiadar Valentino Rossi. Després de 26 temporades sobre les dues rodes, l'italià posa punt final a la seva carrera després d'un any en què ha estat desaparegut de les primeres files de la graella. El pilot de Petronas va aterrar al circuit Ricardo Tormo amb llàgrimes als ulls en la primera roda de premsa del cap de setmana, i aquest diumenge afrontarà (14 h, DAZN) el seu últim ball.

L'avantsala de l'adeu d'Il Dottore

Amb 42 anys, Valentino Rossi es retira del Mundial de MotoGP. Després d'anunciar aquest agost el punt final a la seva maratoniana carrera sobre dues rodes, Il Dottore afronta aquest cap de setmana la seva última cursa com a pilot de MotoGP. La seva retirada marca la fi d'una era en el món del motor. El pilot italià, que en les últimes dues temporades ha passat força desapercebut sobre l'asfalt, tanca així 22 cursos en la categoria reina del Mundial amb nou títols a la maleta. Amb els seus defectes i les seves virtuts, Rossi sempre ha sigut una de les cares del Mundial. Aquesta última temporada, conduint la Petronas de Fabio Quartararo (que el va substituir a Yamaha) ha tingut un paper molt discret, sempre en les últimes posicions de la graella de sortida i amb resultats molt allunyats dels seus millors temps. Ara comença una nova etapa per a Rossi. En el seu últim ball, Rossi partirà desè en la graella de sortida abans de donar-se el seu últim bany de masses com a pilot de MotoGP.

Jorge Martín, el més ràpid

Les Ducati acaben la temporada com les principals favorites de cara a la temporada que ve. Jorge Martín, que busca coronar-se com el millor rookie de la temporada, començarà aquest diumenge des de la primera posició de la graella. Darrere seu, les dues Ducati de Pecco Bagnaia i Jack Miller l'escortaran des dels primers metres per intentar sumar un altre triomf al palmarès de la marca italiana. La Ducati ha passat de ser una moto regular a la graella a ser l'actual líder, en la qual tots comencen a emmirallar-se. Encara que el Mundial hagi sigut per a la Yamaha de Fabio Quartararo, les Ducati han liderat la part final de la temporada.

Pedro Acosta és diferent

El campió de Moto3 és un nen de paraula. La jova promesa, que s'ha proclamat campió de la categoria petita del Mundial en la seva primera temporada, ha trencat la malastrugança dels campions d'enguany. Després d'aconseguir endur-se el títol mundial, els pilots acostumen a fallar en el següent Gran Premi. Sigui a la cursa o durant els entrenaments, la falta de pressió després de proclamar-se campions els fa errar i en molts cops anar per terra. Aquest va ser el cas, per exemple, de Fabio Quartararo després d'aconseguir el Mundial de MotoGP fa dos caps de setmana. Pedro Acosta, però, ja va avisar que ell és diferent. El Tiburón de Mazarrón ha firmat en el Gran Premi de la Comunitat Valenciana la seva primera pole a Moto3 en la seva última cursa en la categoria petita abans de fer el salt a Moto2.

stats