Motor

Reedició d'un duel de campionat i la cara i la creu dels germans Espargaró: els apunts de la 'qualy' del GP d'Espanya

Pecco Bagnaia s'endú la 'pole' per davant de Fabio Quartararo amb un nou rècord de la pista

2 min
Pol Espargaró durant el GP d'Espanya al circuit de Xerez

BarcelonaLes graderies tornen a estar plenes al circuit de Jerez. Els aficionats que tornen a omplir el traçat han pogut gaudir d'una reedició del duel protagonista del final de la temporada passada. Fabio Quartararo i Pecco Bagnaia tornen a posar-se el ganivet entre les dents per endur-se el Gran Premi d'Espanya (14h, DAZN).

Torna la batalla Bagnaia-Quartararo

La lluita pel Mundial comença a tenir protagonistes fixos. L'actual campió del món, Fabio Quartararo, ha tornat a topar amb la Ducati de Pecco Bagnaia. La temporada passada, en què el francès va aixecar el seu primer títol mundial, tots dos van lluitar frec a frec. Ara, ha arribat una nova reedició del duel. Quartararo ha marcat el ritme durant les sessions d'entrenaments, però Pecco s'ha endut el millor temps –i ha batut el rècord de la pista–. És la seva primera pole de la temporada.

Marc Márquez salva el dissabte

El de Cervera no ha tingut el millor inici de Gran Premi. Tot i que s'ha classificat sense problemes per a la Q2, el pilot d'Honda va caure en dues ocasions durant els entrenaments lliures de divendres. Sense cap conseqüència física, Marc Márquez va poder recuperar-se de cara a la tanda classificatòria de dissabte. El pilot català, que ha necessitat sempre la roda d'un rival per fer el temps, ha pogut assolir la cinquena posició de cara a la cursa d'aquest diumenge.

Els germans Espargaró, la cara i la creu

El Gran Premi al circuit de Xerès ha sigut l'escenari d'una nova edició de l'ascens d'Aleix Espargaró. El germà gran dels Espargaró continua amb pas ferm cap a la consolidació d'Aprilia com una de les grans marques del Mundial. Per tercera vegada aquesta temporada, Aleix ocupa una plaça en la primera fila de la graella de sortida del Gran Premi. L'altra cara de la moneda ha sigut per al seu germà: Pol no ha aconseguit superar la Q1 i partirà 15è.

A Moto3 es parla català

Izan Guevara (GasGas), Sergio García Dols (GasGas) i Jaume Masiá (KTM) ocuparan la primera línia de sortida per al Gran Premi d'Espanya de Moto3. Els dos pilots de la Comunitat Valenciana i el balear han imposat el seu ritme i lideraran una cursa que s'espera boja. A Moto2, per la seva banda, el japonès Ai Ogura ha aconsegit la seva primera pole i sortirà per davant de l'italià Tony Arbolino i el britànic Sam Lowes.

stats