Moto GP

Un sorprenent Álex Márquez i una caiguda que pot costar un Mundial: els apunts de la 'qualy' del GP de Portugal

Johann Zarco marca el millor temps en un dia agredolç per als germans Márquez

2 min
Pilots durant la classificació del GP de Portugal

BarcelonaMotoGP torna a Europa. El circuit de l'Algarve, a Portugal, és la primera cita d'aquesta segona fase del Mundial, que comença amb el Gran Premi d'aquest cap de setmana.

Johann Zarco s'enduu la 'pole'

La primera posició de la graella de sortida no s'ha decidit fins a l'última mil·lèsima de la Q2. Els dotze pilots més ràpids en el circuit portuguès han protagonitzat la millor sessió de classificació del que portem de temporada. Cada pilot que passava la línia de meta millorava el temps del seu predecessor. Johann Zarco s'ha acabat enduent la primera posició per a la cursa d'aquest diumenge (14 h, DAZN) just per davant de Joan Mir i Aleix Espargaró. Marc Márquez, que ha marcat un bon temps que ha acabat anul·lat per bandera groga, sortirà novè.

Pecco Bagnaia, accidentat i últim

El pilot de Ducati ha patit un hight side, uns dels accidents més perillosos a Moto GP, en la Q1. En l'aparatosa caiguda, l'italià ha sortit disparat per sobre de la moto en perdre el contacte amb l'asfalt durant uns instants. No ha pogut controlar la trajectòria de la Ducati, ha sortit per les orelles i s'ha fet mal a l'espatlla dreta. Bagnaia ha necessitat assistència mèdica i en la cursa d'aquest diumenge sortirà des de la darrera posició.

El retorn d'Il Dottore a MotoGP

Valentino Rossi ha tornat a MotoGP després d'acomiadar-se de l'asfalt. El propietari de l'equip Mooney VR46 Racing Team ha tornat als boxs del Mundial un cop ha tornat a Europa. Rossi ha acompanyat els seus dos pilots (entre ells al seu germà) des del voral del circuit. El nou cops campió del món va dir prou amb 43 anys a la seva carrera sobre les dues rodes la temporada passada i ara, al timó de l'equip Mooney, tornarà a formar part del dia a dia dels Grans Premis.

Álex Márquez revoluciona la 'qualy'

El germà petit dels Márquez ha sigut un dels protagonistes de la sessió de classificació. El de Cervera, que ha hagut de passar per la Q1, ha sigut un dels dos pilots més ràpids en la primera tanda i s'ha sumat a la sessió definitiva. En el dia del seu aniversari, Álex ha liderat gran part de la Q2 fins que, a tres minuts del final, ha començat el ball de bastons. Márquez s'ha hagut de conformar amb la setena posició malgrat les bones sensacions i una caiguda un cop acabada la sessió.

stats