MUNDIAL DE CLUBS
Esports 15/12/2012

El Corinthians busca trencar l'hegemonia d'Europa contra el Chelsea a la final del Mundial

Els brasilers busquen ser campions per segon cop i el Chelsea trencar la mala ratxa dels anglesos contra equips del Brasil

Efe
2 min
Juan Mata celebra el 0-1 amb el porter Jonathan Orozco al terra

Yokohama (Japó)El Corinthians espera donar la gran sorpresa a la final del Mundial de Clubs del Japó davant un Chelsea que, tot i arribar com a favorit, haurà de trencar la maledicció brasilera dels equips anglesos en aquesta competició. En les dues úniques ocasions en què un equip anglès s'ha enfrontat a un brasiler al Mundial de la FIFA, els europeus han sortit sempre derrotats.

Igual que en l'edició de l'any passat, que va coronar el Barça de Leo Messi, en aquesta edició han arribat a la final els dos màxims aspirants a un trofeu que en les cinc últimes ocasions s'han dut equips del Vell Continent. Aquesta novena edició del Mundial de Clubs, en què Japó lliurarà el testimoni com a seu del torneig al Marroc, enfrontarà dues escoles molt diferents amb un denominador comú, l'ordre.

Tot i que Rafa Benítez va començar de manera molt irregular el seu camí a la banqueta -amb eliminació en la fase de grups de la Lliga de Campions inclosa-, el bloc sembla començar a assimilar els conceptes del tècnic madrileny, que ha encadenat tres victòries consecutives. En la seva tercera final del Mundial de Clubs, després de perdre una amb el Liverpool el 2005 i vèncer amb l'Inter de Milà la de 2010, Benítez sembla haver recuperat l'instint assassí de Fernando Torres, amb cinc gols en els últims tres partits, i la intensitat al centre, amb un sorprenent David Luiz al centre del camp. A ells se suma un planter de luxe amb l'espanyol Mata i el belga Hazard al capdavant, ben acompanyats per altres figures com el brasiler Oscar, el rocós Ivanovic o els veloços Azpilicueta i Col.

Davant seu, el Corinthians paulista s'encomana al peruà Paolo Guerrero com la seva principal font de perill, així com a la capacitat de sorpresa des de la segona línia de la dupla formada per Emerson i Douglas, bé acompanyada pel voluntariós Ralf. El "Timao", que va patir molt per vèncer a l'equip egipci d'Al-Ahly a les semifinals, estarà ben acompanyat amb el suport de la sorollosa comunitat brasilera al Japó que no deixarà d'animar al seu equip en la seva quimera per tornar al Brasil en ceptre mundial de clubs.

Alineacions probables:

Corinthians: Cassio, Alessandro, Chicao, Paulo André, Fabio Santos, Paulinho, Ralf, Danilo, Douglas, Emerson, i Guerrero.

Chelsea FC: Cech; Ivanovic, Cahill, Luiz, Cole, Mikel, Ramires, Oscar, Mata, Hazard, i Torres.

Àrbitre: Cuneyt Çakir (TUR)

Hora: 10.30. Estadi Internacional de Yokohama (Energy)

stats