TENIS
Esports 14/03/2013

Nadal derrota amb patiments Gulbis i jugarà els quarts de final d'Indian Wells amb Federer

Novak Djokovic, Roger Federer, Andy Murray i Rafa Nadal no han fallat en els vuitens de final del primer Masters 1000 de la temporada

Rafa Nadal

BarcelonaNovak Djokovic, Roger Federer, Andy Murray i Rafa Nadal no van fallar en els seus respectius partits durant la jornada de matinada a Indian Wells, primer Masters 1000 de la temporada, i es van classificar per a quarts de final. El serbi Novak Djokovic, primer favorit del torneig, es va imposar sense problemes al nord-americà Sam Querrey per 6-0 i 7-6 (6), i s'enfrontarà en quarts de final al francès Jo-Wilfried Tsonga, que va tenir dificultats per superar el canadenc Milos Raonic, encara que finalment ho va fer amb un resultat de 4-6, 7-5 i 6-4 en una hora i 54 minuts.

El serbi va dominar el primer set valent-se d'un important percentatge de punts guanyats amb primer servei (83%) i amb efectius trencaments de servei en moments decisius que li van permetre endur-se la primera ronda sense perdre cap joc. No obstant això, el segon set va ser més disputat i va arribar fins al 'tie break', en què Djokovic va haver d'exercir el seu paper de número u amb el que finalment va aconseguir tancar la mort sobtada, i amb això, la trobada.

Rafa Nadal va patir, va resistir i va acabar per donar la volta al seu duel davant el letó Ernests Gulbis, a qui va superar per 4-6, 6-4 i 7-5 en dues hores i 33 minuts. El balear, que suma la seva quarta victòria en quatre partits contra Gulbis, es mesurarà en quarts de final amb el suís Roger Federer. Serà la primera vegada que tots dos tennistes es trobin en aquesta fase d'un torneig. En l'última ronda Gulbis va arribar a estar 4-5 per davant, i no obstant això Nadal va aguantar l'envestida, va aprofitar una baixada de joc del seu rival i va donar el cop de gràcia amb tres boles de partit a favor seu. Va deixar escapar les dues primeres, però a la tercera va sentenciar i va servir en safata el clàssic davant Federer.

"Guanyar partits en dies com avui és més important que mai per a mi. Estic molt content amb el que vaig fer a la pista, especialment per la meva actitud. Amb tots els problemes [del genoll], vaig poder mantenir la concentració. Ser més agressiu. Vaig buscar els cops més que ell. Però Gulbis va estar increïble també en els punts importants. És realment dur, guanyar-lo", va explicar Nadal.

El suís Roger Federer va patir per derrotar el seu compatriota Stanislas Wawrinka per 6-3, 6-7 (4) i 7-5 en dues hores i 20 minuts de partit. Wawrinka, a qui el seu compatriota mai no ha guanyat un desempat, es va posar per davant de seguida, aprofitant una discussió de Federer amb el jutge de línia. No obstant això, el vigent campió es va recompondre ràpidament i es va mostrar molt més calmat en els instants decisius. Tots dos tennistes s'havien mesurat fins avui en 13 ocasions. Només una vegada va sortir victoriós Wawrinka (Montecarlo, 2009).

El britànic Andy Murray va superar per 7-6 (4) i 6-4 l'argentí Carlos Berlocq en una hora i 56 minuts. El seu pròxim rival serà l'argentí Juan Martín del Potro, a qui no s'enfronta des de 2009. L'escocès va treure profit dels 8 punts obtinguts de servei directe però no ho va tenir fàcil davant un contrincant, número 85 en el rànquing de l'ATP, que venia amb la moral pels núvols després de desfer del japonès Kei Nishikori i que no va donar per perduda cap bola al llarg del xoc. Per la seva part del Potro va gaudir d'una plàcida victòria sobre l'alemany Tommy Haas per 6-1 i 6-2 en 66 minuts de partit.