TENIS
Esports 24/04/2016

Nadal torna a conquerir el Godó

El jugador de Manacor derrota en dos sets el campió de les darreres edicions, Nishikori

Carme Riera Sanfeliu
2 min
Nadal, amb el trofeu del Godó

BarcelonaRafael Nadal ha recuperat el seu tron a Barcelona aixecant el seu novè trofeu del Torneig Open Banc Sabadell-Comte de Godó en un xoc llarg i ajustat contra el japonès Kei Nishikori, a qui ha arrabassat un títol que havia aconseguit els últims dos anys. Després d’un duel saldat amb un 6–4, 7–5, Nadal fa un pas més en la seva llegenda i iguala amb 49 victòries sobre terra batuda el rècord històric de l’argentí Guillermo Vilas. “No he marxat mai”, ha dit Nadal en resposta a qui el donava per desaparegut. “Ser el cinquè del món no és marxar”.

Nishikori sabia que havia d’oferir el seu joc més agressiu si volia tenir alguna oportunitat de vèncer el manacorí. I així ho ha fet, sòlid contra un Nadal que ha patit des del primer intercanvi. “Nishikori talla ràpid, et fa creure que tens el control i de cop et situa en posició de defensa”, ha dit abans d’aixecar un esperat trofeu que confirma el retorn de la seva millor versió. No ho ha tingut fàcil, i ha arribat a veure com el japonès anotava fins a set punts seguits sense deixar-lo respirar i el forçava a evitar 'in extremis' diversos trencaments de servei que semblaven imminents.

Fins a 5 oportunitats ha tingut el japonès d’espatllar jocs liderats per Nadal amb pilotes finíssimes a tocar dels límits de la pista. El de Manacor també ha disparat mànegues mil·limetrades a la línia i ha pogut trencar el joc del seu oponent fins a 10 vegades. L’ex número u del món ha vist com Nishikori l’igualava en 4 jocs amb un domini elegantíssim dels canvis de direcció, però, carregant-se el partit a l’esquena, Nadal ha guanyat dos sets disputats fins a l’últim punt pel seu rival, tancant la primera part del partit en 51 minuts.

El patiment ha augmentat durant un segon set en què Nishikori no ha deixat anar Nadal, que ha vist com el japonès li trencava el servei en el primer joc. El manacorí ha pagat al seu rival amb la mateixa moneda, igualant un set que ha guanyat en rapidesa, precisió i nerviosisme. En una de les embranzides que caracteritzen la seva fortalesa mental, Nadal ha portat el marcador fins al 4–1 després d’un joc en què els dos rivals han volat per la pista. Fins, ràpids i col·locant les pilotes als límits, Nadal i Nishikori s’han mimetitzat. Un mirall semblava haver-se aixecat al mig de la pista, donant dues versions idèntiques del millor tenis del món.

El japonès ha allunyat el trofeu de Nadal fulminant-lo en dos minuts en un joc en què no li ha concedit un sol punt i encadenant jocs fins a deixar clar amb un 5–5 que no deixaria anar el títol de vigent campió fàcilment. Però Nadal ha demostrat amb un arsenal de ràfegues per què ha guanyat 49 títols sobre terra batuda, per què es l’amo de les pistes de terra i per què els 8.000 espectadors que omplien el Reial Club Tenis de Barcelona han cridat com una sola persona quan s’ha deixat caure al terra per celebrar una victòria que tanca un capítol de derrotes que ja són història.

stats