TENIS
Esports 01/09/2015

Nadal passa a la segona ronda de l'Open dels Estats Units

Ferrer, Bautista Agut, Robredo i Granollers també guanyen els seus partits

Efe / Ara
2 min
Rafa Nadal celebra el triomf sobre Borna Coric en l'Open dels Estats Units / JOHN G. MABANGLO / EFE

Nova York / BarcelonaRafa Nadal ha aconseguit passar a segona ronda de l'Open dels Estats Units. El manacorí s'ha retrobat amb el seu millor tenis en l'últim torneig de Grand Slam de la temporada i s'ha mostrat dominant i segur davant el jove croat Borna Coric, que va aguantar bé el ritme de Nadal en els sis primers jocs.

Però una vegada que Nadal ha aconseguit trencar el servei per primera vegada, el de Manacor s'ha carregat de confiança i seguretat en els seus cops i ha atropellat el seu rival en els dos primers sets i encara que ha perdut el tercer, al final s'ha imposat per 6-3, 6-2, 4-6 i 6-4.

Nadal ha necessitat dues hores i 46 minuts per aconseguir el triomf a la pista central Arthur Ashe Stadium, de Flushing Meadows, on es disputa a torneig sobre superfície de ciment.

El rival de Nadal a la segona ronda serà l'argentí Diego Schwartzman, 74 del món, que ha superat el suec Elias Ymer per 6-3, 6-2 i 6-2.

Ferrer, Bautista Agut, Robredo i Granollers també guanyen

Abans del triomf de Nadal també havia passat a segona ronda David Ferrer, setè cap de sèrie, que en la seva tretzena participació a l'Open s'ha imposat al moldau Radu Albot per 4-6, 7-5, 6-1 i 6-0. Després d'un començament dubitatiu i poc centrat en els cops, Ferrer s'ha recuperat en el segon set, que va ser decisiu, i amb el marcador empatat a 1-1, tot ha canviat al seu favor a partir del tercer on ha imposat el seu millor tenis de la mateixa manera que en el quart. El seu rival en la segona ronda serà serbi Filip Krajinovic, número 102 del món.

Roberto Bautista Agut, que arriba al torneig com a 23è cap de sèrie, també ha guanyat en tres sets per 6-3, 6-2 i 7-6 (7) el francès Pierre-Hugues Herbert. El seu rival en la segona ronda serà Pablo Carreño que va vèncer per 6-3, 4-6, 6-2 i 6-4 al polonès Jerzy Janowicz.

També ha aconseguit la victòria Tommy Robredo, 26è cap de sèrie, que ha guanyat amb facilitat per 6-2, 6-2 i 6-4 l'alemany Michael Berrer. El rival de Robredo en la segona ronda serà l'australià Sam Groth, actual número 55 en la classificació mundial.

Un altre jugador català que ha passat amb facilitat a la segona ronda ha estat Marcel Granollers que ha guanyat per 6-2, 6-3 i 6-1 l'eslovac Lukas Lacko. El triomf permet a Granollers arribar a la segona ronda per setena vegada; el proper rival serà el francès Jo-Wilfried Tsonga, 19è cap de sèrie.

stats