Giro d'Itàlia
Esports 01/06/2014

Nairo Quintana, vencedor del Giro d'Itàlia 2014

L'eslovè Luka Mezgec (Giant-Shumano), guanyador de tres etapes a la Volta, guanya a l'esprint l'etapa final a Trieste. Rigoberto Urán i Fabio Aru completen el podi final

Albert Rabadan
1 min
Nairo Quintana, guanyador del Giro d'Itàlia 2014

BarcelonaEl triple vencedor d'etapa a la Volta a Catalunya d'enguany, l'eslovè Luka Mezgec (Giant-Shimano), ha estat el guanyador de l'última etapa del Giro d'Itàlia, acabada en un circuit urbà a Trieste. El favorit per tothom, Nacer Bouhanni, s'ha quedat tancat a la recta final, i Mezgec ha fet una gran remuntada per l'interior per vèncer.

Amb tot, la notícia del dia és la victòria a la classificació general final del colombià Nairo Quintana (Movistar), que amb 24 anys i en la seva tercera participació en una gran volta –va debutar a la Vuelta a Espanya de 2012 i va ser 2n al passat Tour de França– s'ha endut la victòria demostrant una gran superioritat tot i començar la cursa refredat.

L'escalador ha guanyat les dues etapes més importants, l'arribada a Val Martello, en una exhibició en solitari, i la duríssima cronoescalada al Monte Grappa. Aquesta actuació li ha servit per superar el seu compatriota Rigoberto Urán (Omega Pharma-Quick Step), que per segon any consecutiu acaba segon a la general, i a la promesa italiana Fabio Aru (Astana), que s'ha postulat com a futur aspirant a vèncer amb una gran victòria a Plan de Montecampione.

Pel que fa a les classificaciones secundàries, el francès Nacer Bouhanni (FDJ), triple vencedor d'etapa, s'ha endut la classificació de la regularitat, mentre que Julián Arredondo (Trek) ha guanyat la muntanya, demostrant que aquesta edició del Giro ha estat la consolidació de la nova generació de ciclistes colombians disposats a dominar el ciclisme internacional.

stats