DAKAR 2017
Esports 12/12/2016

Nandu Jubany no correrà el Dakar

El cuiner es trenca el braç entrenant al Marroc li impedirà fer realitat aquest any el seu somni

Nuria García
2 min
Nandu Jubany, amb el seu equip i la moto i l'autocaravana amb les que anirà al Dakar

BarcelonaEl popular cuiner Nandu Jubany no podrà córrer el Dakar que arrencarà aquest 2 de gener des d’Asunción, la capital del Paraguai, després que divendres passat, entrenant-se al Marroc, caigués i es trenqués el radi del braç esquerre. “No podré córrer el ral·li Dakar 2017”, va anunciar el cuiner en un comunicat. “Mentre era al Marroc entrenant-me amb Marc Solà i Xevi Amo per preparar el raid, vaig patir una caiguda important que em va fracturar el radi del braç esquerre”, afegeix Jubany, que relata com van anar els fets: “El Marc Solà em va portar durant gairebé una hora amb moto fins a trobar un poble. Al cap de cinc hores era a l’hospital d’Er-Rachidia, on em van tractar les lesions, em van reduir la fractura i em van enguixar el braç”.

Dissabte passat, un dia després de lesionar-se, Nandu Jubany va volar fins a Barcelona, on el va visitar el doctor Xavier Mir, expert en cirurgia ortopèdica i traumatologia que, entre d’altres, opera els pilots del Mundial de MotoGP. El doctor Mir serà qui l’operarà aquesta setmana per segona vegada, un cop la inflamació del braç hagi baixat.

No és la primera lesió

Aquesta no és la primera lesió que ha patit Jubany des que, ara farà més o menys un any, va decidir fer realitat el seu somni de participar en el Dakar del 2017: quan va anar a entrenar-se a Abu Dhabi es va lesionar els tendons de l’espatlla (un provant la moto a les dunes abans de la primera etapa, i l’altre, l’últim dia abans d’acabar la prova, després de tornar a caure) i a l’estiu va haver d’aturar la seva preparació per operar-se de les dues espatlles: primer d’una i després, quan ja s’havia recuperat, de l’altra. I fa poc va tornar a caure de la moto mentre s’entrenava i es va lesionar el recte del quàdriceps. Tot i això, d’aquestes lesions va poder recuperar-se a temps per anar al Dakar, però de l’última, amb menys d’un mes per a l’inici, ja no podrà.

Jubany explica que el projecte d’anar al Dakar, malgrat no ser-hi ell present, seguirà “parcialment en marxa”, ja que el cuiner del seu equip, Carles Polo, viatjarà per oferir els dinars i els sopars als integrants de l’equip KTM i Husqvarna. A més, el projecte ARI, al qual estava vinculada la seva participació al Dakar, també segueix endavant. “No podré córrer el Dakar, però tots aquests mesos de preparació han servit per divulgar la necessitat de recollir fons per ajudar els malalts de leucèmia a tenir una vida millor. Això val tot el gas del món”, va concloure el cuiner.

stats