EL CLÀSSIC
Esports 21/04/2012

Nervis, passió i optimisme en tres generacions de culers

Martí Molina
2 min

L'avi Antonio és optimista per naturalesa, i no veu cap motiu per perdre el clàssic d'aquest vespre. El seu fill, el Toni, no ho té pas tan clar i ho veu "difícil" per guanyar. I el nét, el Joel, navega entre la fiabilitat que ofereix el Barça de Guardiola i el realisme que aquesta circumstància és excepcional i s'ha d'acabar, tard o d'hora. La família Gascón, tots tres socis i amb abonament, és de les que normalment no falla a l'estadi. Avui, en una d'aquelles dates que els culers tenen marcades al calendari, també hi seran.

Les tres generacions viuen el futbol de manera diversa, cadascuna condicionada pel seu caràcter. Però "hi ha una cosa en comú, i és que aquest equip ens dóna molta confiança", assegura el Toni. Als 50 anys -ja en fa uns quaranta-cinc que és soci- reconeix que a l'estadi és un sac de nervis. I més si el rival és el Madrid: "És un partit diferent, ja es nota en l'ambient". I confessa: "Al camp sóc molt crític amb els jugadors quan cometen alguna errada. Però és la meva manera de fer-me passar els nervis." El seu pronòstic inicial no és gaire esperançador, però, a mesura que avança la conversa, sembla encomanar-se de les bones vibracions del Barça de Guardiola. Tot i així, i "per si un cas", anirà al camp amb la bufanda de la sort.

També estarà nerviós el Joel, de 20 anys, que reconeix que si hagués de veure el clàssic per televisió "explotaria". Al camp es pot desinhibir, cridar, saltar. Però en el seu cas "animant molt, tot el partit". Inicialment, no té clar el pronòstic. "Abans m'hauria decebut una derrota contra el Madrid. Ara entenc que no es pot guanyar sempre." Tanmateix, acaba confessant que és "optimista". Pare i fill, de Mollet del Vallès, aniran junts a l'estadi, mentre les papallones a l'estómac no deixaran d'augmentar al llarg del dia.

En canvi, qui viurà el clàssic amb més tranquil·litat serà l'Antonio, que només estarà preocupat per arribar aviat al camp. Una hora i mitja abans, quan obrin les portes. "Cap a les tres ja voldrà tenir l'entrepà a punt", etziba la Maria Lluïsa, la seva dona, que aquest vespre també serà al Camp Nou. L'avi de la família ja havia vist clàssics a les Corts, i ara, als 81 anys, explica que els gaudeix com mai. "Tinc la confiança que guanyarem. La meva dona es posa molt nerviosa, però jo no. I, últimament, encara menys. Dic 3-1 a favor nostre", pronostica.

Optimisme abans del clàssic

La família Gascón no són els únics que creuen en l'equip de Guardiola. Consultats pel diari ARA, socis de diferents generacions hi han dit la seva. El Salvador Juncosa explica que "amb un equip que et fa gaudir tant, no es pot ser res més que optimista". El Miquel Agost, de Morella (Castelló), recorda als seus 28 anys que "aquest equip mai no ha fallat". O el Sergi Pujol, de 24 anys i soci de Palma, comenta que "aquest equip ens ho ha donat tot, i ara nosaltres (els socis) hem de respondre com en les grans cites".

stats