HANDBOL
Esports 25/02/2015

Nikola Karabatic, nomenat millor jugador del 2014

El francès s'ha imposat a Hansen, segon, i Omeyer, tercer, en les votacions de la Federació Internacional (IHF)

Gonzalo Romero
2 min
Karabatic ha superat els 1000 gols amb la selecció francesa

BarcelonaNikola Karabatic segueix engrandint la seva llegenda. El lateral del Barça d'handbol, amb un dels currículums esportius més brillants de tots els temps, ha sigut nomenat millor jugador del món d'aquest passat 2014 per la Federació Internacional (IHF), que aquesta tarda ha fet públic el resultat de les votacions.

El francès, vigent campió del món, ha aconseguit el 33,7% dels més de 55.000 vots que s'han enregistrat en una setmana (temps de votació), i s'ha imposat amb claredat a Mikkel Hansen, segon, i al seu compatriota Thierry Omeyer, que completa el rànquing. El primera línia del Paris-Saint Germain ha sumat un resultat del 21%, mentre que el porter s'ha anotat un 19,5%.

El jugador de Santa Maria de Palautordera Joan Cañellas, tot i quallar un extraordinari any amb la selecció espanyola, amb l'Hamburg i en especial amb el Kiel, no ha aconseguit estar entre els tres candidats més votats (12%). El català, un dels rostres de la Bundeslliga, va ser el màxim golejador del Campionat d'Europa 2014 en què Espanya va aconseguir la medalla de bronze. El seu company d'equip Domagoj Duvnjak, que defensava guardó, tampoc ha pogut fer ombra als finalistes (13,9%).

Any memorable

Victòria i per golejada la de Karabatic, que travessa un moment de forma i de joc estel·lar. Durant l'any 2014, el dretà va aconseguir el Campionat d'Europa per seleccions, la Lliga Asobal, la Copa del Rei, la Supercopa Asobal, la Supercopa de Catalunya i la Copa Asobal; i va ser nomenat millor jugador del món per la prestigiosa web especialitza en handbol Handball Planet.

Aquesta, de fet, és la segona vegada que el blaugrana ha aconseguit aquest títol individual. L'any 2007, l'esportista d'origen serbi va signar una temporada memorable a les files del Kiel alemany (va aconseguir el títol de la Lliga de Campions) i va erigir-se com un dels noms propis de la disciplina del 40x20. D'aquesta manera, Karabatic es converteix en el tercer esportista que acumula dos títols de millor jugador d'handbol del món de la IHF (Talant Dujshebaev i Ivano Balic).

stats