OLIMPISME
Esports 11/02/2019

La nova seu del Comitè Olímpic Internacional s'inaugurarà el 23 de juny

Lausana és seu del COI des de l'any 1915

Efe
1 min
La nova seu del Comitè Olímpic Internacional s'inaugurarà el 23 de juny

BarcelonaLa nova seu del Comitè Olímpic Internacional (COI) a la ciutat suïssa de Lausana serà inaugurada el 23 de juny, data en la qual l'organisme també celebrarà el 125è aniversari. La coneguda com a Casa Olímpica, un projecte les obres del qual van començar el desembre del 2015, és un disseny finançat de manera privada amb el qual el comitè busca reagrupar tot el seu personal en una sola seu, per reduir costos i millorar la coordinació interna, segons ha informat el COI.

El futurista disseny ha sigut obra de la firma arquitectònica danesa 3XN en cooperació amb els seus col·legues suïssos d'IttenBrechbühl i se situa a prop de la riba del llac Léman, al barri de Vidy.

Després de la inauguració, el COI tindrà a Lausana dos centres principals: aquesta seu principal, amb fins administratius, i el Museu Olímpic, a la turística zona d'Ouchy, també a la vora del llac, més enfocat a atreure visitants i aficionats a l'esport.

Lausana és seu del COI des de l'any 1915 i el 2020 acollirà per primera vegada una de les grans cites esportives que els seus membres seleccionen: els Jocs de la Joventut en la seva edició hivernal.

stats