Rugby Championship
Esports 15/09/2012

Nova Zelanda acaricia el títol davant una digna Sud-Àfrica (21-11)

Els 'All Blacks' derroten els fins ara segons classificats i toquen amb els dits el títol de campió del primer Rugby Championship de la història

Ferran Vital
El nou zelandès Read rep el doble placatge dels sud-africans van der Merwe i Alberts

BarcelonaEls 'All Blacks' són virtuals campions a falta de dues jornades per acabar el primer Rugby Championship de la història, gràcies a la seva victòria com locals a Dunedin enfront els "springboks" sud-africans, que arribaven al partit com immediats perseguidors dels neozelandesos.

Malgrat la victòria, els 'All Blacks' no ho han tingut gens fàcil, ja que al descans s'ha arribat amb un ajustat 5 a 3 a favor dels homes de negre que podia haver estat diferent si els "springboks" haguessin mostrat una mica més de punteria de cara a pals. A la represa, els "All Blacks" han desplegat el seu millor joc i han aconseguit distanciar-se al marcador (malgrat l'assaig d'Habana, que posava als sud-africans per davant al marcador de forma momentània). La punteria de Cruden de cara a pals (tres cops de càstig transformats al llarg del segon temps) i un assaig d'Aaron Smith al minut 60 han permès als neozelandesos escapar-se al marcador i sumar els quatre punts en joc, gràcies al 21 a 11 final, malgrat no haver estat els millors sobre la gespa del flamant Forsyth Barr Stadium de Dunedin.

Després d'aquesta victòria, els 'All Blacks' sumen setze punts en quatre jornades (vuit punts més que el segon classificat, Austràlia) i és virtual campiona d'aquesta primera edició del Rugby Championship.