GIRONA FC
Esports 31/03/2018

Pablo Machín: "Aquest punt ha de servir per valorar tot el que hem aconseguit"

El tècnic sorià s'ha mostrat satisfet amb la imatge dels seus homes tot i l'empat

Jordi Bofill
3 min
Pablo Machin, tècnic de Girona, contra el Llevant

GironaEl Girona ha vist tallada la sèrie de sis victòries consecutives a Montilivi a causa de l'empat contra el Llevant (1-1). "Aquest punt ha de servir per valorar tot el que hem aconseguit. Portàvem sis victòries seguides a casa sense encaixar cap gol, fent les coses massa fàcils. A Primera, les diferències són petites i tothom busca el límit per aconseguir petits avantatges", ha resumit Pablo Machín. Pocs cops s'ha vist el Girona tan incòmode com avui, amb l'afegitó de la superioritat física d'un Llevant que ha anat de menys a més al llarg dels 90 minuts. "La sensació és que, dels partits que he vist del Llevant, avui han jugat el millor. Competint amb la personalitat i la confiança que tenen ara mateix, això els fa jugar i entendre els espais". El tècnic sorià ha definit el punt com a "molt valuós". "No estem acostumats a tenir set jugadors viatjant entre setmana amb les seves seleccions, però no hi hem de buscar excuses. Tot el que sigui sumar és meritori per a un equip com nosaltres. Buscàvem guanyar i al davant hi hem tingut un dels millors equips que ha passat per Montilivi. Ens hem avançat, hem estat a punt de fer el segon per segellar el partit i ho hem pagat car. Fins i tot podíem haver perdut, així que considero que el punt és just".

Machín ha donat més mèrits als llevantins que no demèrits als seus homes. "Depèn de com mirem les coses creurem que les hem fet bé o no. Sabíem que els seus davanters busquen l'esquena dels defensors rivals i, tot i això, hem avançat les línies com fem sempre. Analitzarem l'acció del gol, com fem amb moltes altres". Preguntat pel rendiment d'Aday, que tornava a l'equip titular, ha respost: "Ha fet un bon partit. El seu rendiment no és cap novetat. És molt difícil que, al carril, algú jugui habitualment. És una posició molt exigent. Queda molta Lliga i necessitarem l'ajuda de tots". El tècnic del Girona ha reconegut que ha quedat bocabadat amb el gol de Granell. "L'Àlex no marca gols, fa golassos. A mesura que ha anat progressant, ha adquirit la confiança per intentar coses. Ha demostrat que és molt madur perquè s'ha adaptat bé a les diferents situacions. És un autèntic capità".

El Girona ha estat incapaç de vèncer en la represa de les cinc aturades que hi ha hagut durant el campionat, amb un balanç de dos empats i tres derrotes. "No sé si és una coincidència, però és cert que és així. Alguna cosa passa, però no és justificable per un joc amb menys qualitat. El resultat no ha estat favorable, però res més. No cal donar-hi voltes". A falta de vuit jornades per acabar la Lliga, el Girona retalla un punt al Sevilla, que juga avui contra el Barça. "Entrem en una fase en què tothom s'hi juga moltes coses i els errors són difícils de contrarestar. Intentarem continuar en la mateixa línia, posant l'èmfasi a lluitar, per mèrits propis, per entrar a Europa. No esperem punxades de ningú, tot i que ens ajuden". Sempre sense exigències innecessàries. "No tenim l'obligació d'anar a Europa. Aquest empat no ens deixa en més mala situació. Ens hem marcat un repte ambiciós i confio a continuar donant un gran rendiment. Els rivals contra els quals juguem sí que tenen aquesta exigència, nosaltres només els ho volem posar difícil". Machín ha acabat parlant un cop més sobre el seu futur. "No m'agrada ser el protagonista. Totes les temporades que porto al Girona he tingut l'opció d'anar-me'n, però m'he quedat. Ara mateix és aviat per parlar del meu futur. Tothom hi té molt en joc i, fins que no s'acabi el curs, això no es mourà. Estic implicat en aquest projecte. Només he parlat de valorar ofertes irrefutables si n'arribava alguna, no que me'n vagi ni que en tingui cap", ha sentenciat.

stats