Esports 25/08/2018

París alliçona la USAP en el seu retorn al Top 14 (15-46)

L’Stade Français de París destrossa els nord-catalans en el seu retorn a la màxima categoria del rugbi gal

Ferran Vital
2 min
París alliçona la USAP en el seu retorn al Top 14 (15-46)

Després de quatre anys, l’estadi de la USAP –l’Aimé Giral– ha tornat a acollir un partit del Top 14, la que passa per ser millor competició de clubs de tot el món. Però malgrat el ple absolut a la grada i il·lusió de la seva afició, la USAP ha caigut de manera contundent (15-46) davant l’Stade Français de París.

Els arlequinats, amb més cor que criteri, no han començat bé el partit, ja que el seu posicionament inicial sobre el camp era més anàrquic i desordenat del que caldria per a la màxima categoria del rugbi gal. Aquesta realitat s’ha fet patent al marcador quan a la mitja hora de joc la USAP ja perdia per un contundent 3 a 29 amb quatre assajos en contra (Hamdaoui, Vuidravuwalu i Macalou en dues ocasions) a causa de diverses errades puerils de la defensa nord-catalana, totalment incapaç de frenar els atacs d’un dels equips en teoria menys forts de la lliga francesa.

Amb un còmode avantatge al marcador i una calor acusada sobre la gespa de l’Aimé Giral, els parisencs han aixecat una mica el peu de l’accelerador i s’han dedicat a gestionar el seu avantatge davant d'una USAP que s'ha mostrat molt lluny del seu millor nivell. Ni tan sols l’expulsió de l’italoargentí Sergio Parisse –el millor jugador de l’equip parisenc– quan faltava poc per al descans ha servit de revulsiu per capgirar el marcador. La USAP, molt imprecisa i nerviosa, no ha sigut capaç de culminar cap jugada d’atac amb sentit, i semblava arribar tard a totes les jugades estàtiques i punts de reunió amb els rivals.

Tot i jugar tot el segon temps amb superioritat numèrica, la USAP no ha fet trontollar el domini parisenc i ni tan sols els dos assajos usapistes, de la mà de l’obertura irlandès Paddy Jackson, i un assaig de càstig xiulat per l’àrbitre han sigut suficients per imaginar una possible remuntada. De fet, a vint minuts del final del partit els arlequinats han començat a notar l’esforç que havien estat fent i l’Stade Français, amb un home menys, ha sigut capaç d’anotar dos assajos més de la mà de Kylan Hamdaoui (el segon del partit) i de Piet van Zyl, que han deixat el marcador en el contundent 15 a 46 amb què s’ha arribat al final.

stats