Futbol
Esports 23/06/2015

El Parma desapareix davant la falta de compradors

El club parmesà, que la temporada passada va militar a la Serie A, ha anunciat la seva desaparició, i haurà de refundar-se en el futbol amateur al fer fallida

Ara
2 min
Els jugadors del Parma s'acomiaden de la seva afició / PARMA

BarcelonaL'absència d'un comprador ha portat a la desaparició del Parma, que s'ha declarat oficialment en fallida després d'un curs convuls en el qual la pròpia lliga va haver de deixar-li diners per poder pagar als seus treballadors. Un cop conclòs el termini legal per la compra de l'entitat esportiva, el club parmesà s'haurà de refundar en el futbol amateur, sempre i quan algun propietari se'n faci càrrec.

El Parma es va declarar en fallida el passat mes de març, i a l'abril el jutge Pietro Rogato va autoritzar la seva venta per una quantitat aproximada de 20 milions d'euros, amb els quals es faria front als pagaments pendents i als salaris dels jugadors.

El club parmesà comptava amb dues ofertes de compra, una de l'exjugador de beisbol Mike Piazza i l'altra de l'empresari Giuseppe Corrado, segons han informat mitjans italians. Totes dues, però, s'han retirat argumentant que el deute que acumula el club italià és massa complex, i que "fa impracticable qualsevol concurs econòmic", va explicar Corrado en una nota de premsa.

El termini per la venta del club es va tancar aquest dilluns a les 14:00 h, i la falta d'ofertes ha portat als parmesans, que aquesta temporada han acabat cuers en la Serie A, a assumir la seva desaparició. D'aquesta manera, el Parma haurà de començar de nou des de les categories d'aficionats, sempre i quan trobi un inversor que financii el club abans del proper 10 de juliol, la data límit d'inscripció.

El Parma va ser un dels equips italians més populars al llarg de la dècada dels noranta, amb títols com dues Copes de la UEFA (1995 i 1999), una Recopa d'Europa (1993), una Supercopa d'Europa (1994), una Copa d'Itàlia (1992) i un subcampionat de lliga (1997).

El passat mes de març, el seu president, Giampetro Manenti, que havia comprat el club pel preu simbòlic d'un euro, va ser detingut per blanqueig de diners. Els impagaments van portar aquest mateix curs a la Federació italiana a sancionar el club amb set punts menys a la classificació.

stats