Esports 23/05/2021

El partit que el Girona no intuïa que jugaria

El conjunt de Francisco, que rep l’Alcorcón, pot fer oficial la seva presència al 'play-off'

Jordi Bofill
2 min
La plantilla del Girona, en un entrenament d'aquesta setmana

GIRONADe confirmar el play-off a sortir-ne: tot li pot passar al Girona en la penúltima jornada de Segona Divisió. Hi ha tantes variants, que és de mal fer posar-se a comptar. Cinc equips, separats per només tres punts, es juguen la presència a les eliminatòries per ascendir. El Leganés, l’Almeria i el Girona en tenen 67; l’Sporting i el Rayo Vallecano 64. Els homes de Francisco, que han guanyat els sis últims partits, reben l’Alcorcón, que lluita per la permanència, a Montilivi (21 hores, Movistar LaLiga). La setena victòria consecutiva acostaria moltíssim un objectiu que ningú s'imaginava, però també necessita alguna relliscada dels rivals perquè té tots els goal average perduts.

Resumint: el Girona, si vol acabar la nit sabent que el partit que li quedarà només servirà per descobrir quin lloc dels sis primers ocupa i el rival a qui s’hauria d'enfrontar a les semifinals, té tres opcions possibles: guanyar i que l’Almeria no guanyi o millorar els resultats que aconsegueixin l’Sporting o el Rayo. Pot estar relativament tranquil, perquè el marge hi és i depèn d’ell mateix. Fins i tot l’empat li permetria arribar a l'última jornada amb poder, però llavors no hi hauria possibilitat d’error. La igualtat a la Lliga és màxima i, de fet, una derrota contra l’Alcorcón fins i tot el pot situar setè classificat i esperar una carambola d'última hora. Per al bé de la salut, millor no arribar a aquest extrem.

“S’està parlant molt de la nostra dinàmica, però nosaltres ens fixem en com hi hem arribat: amb sacrifici, humilitat i feina. N'estem convençuts, tot i que no oblidem que encara queda molt camí per fer”, opina l’entrenador blanc-i-vermell, que compta amb tota la plantilla en el moment decisiu. “Només ens centrem en el partit que juguem, estem forts, hem fet mèrits per jugar el play-off i anímicament ens sentim preparats per afrontar qualsevol situació. Hem passat dies difícils, hem viscut de tot i ara no ens desviarem”. Paraula de Francisco. I si ho diu ell, va a missa.

stats