BARÇA
Esports 07/07/2018

Arthur arriba a un Barça d’on marxarà Paulinho

Després de jugar el Mundial, el migcampista vol tornar a la lliga xinesa

Ara
2 min
Paulinho abandonant ahir l’hotel de Kazan, a Rússia, on estava concentrada la selecció brasilera.

BarcelonaPaulinho marxarà del Barça tot just un any després d'arribar al club català. Després de quedar eliminat del Mundial amb la selecció brasilera, el migcampista va admetre que havia rebut dues ofertes, una de les quals precisament del Guangzhou Evergrande, l’equip on jugava fa una temporada. Al club català es té coneixement d'aquestes ofertes i no les veuen amb mals ulls, perquè la sortida de Paulinho permetria posar ordre a la plantilla i rebre uns diners que anirien bé per reforçar altres posicions. Paulinho viatjarà ben aviat a Barcelona per reunir-se amb el club i, malgrat admetre que seguir al Barça no seria una mala opció, defensarà fer el viatge de tornada cap a la Xina.

Paulinho, de 29 anys, ja va jugar al Guangzhou Evergrande del 2015 al 2017, una època de la qual guarda molt bon record, tal com ha admès en un article a The Players Tribune, en què recorda que després d’una mala experiència a la Premier League anglesa va recuperar l’autoestima a la lliga xinesa, a més de la possibilitat de ser titular amb el Brasil, com s’ha demostrat en aquest Mundial. Paulinho va recuperar al futbol xinès la sensació de saber-se líder, i després d’una temporada en què ha sigut protagonista puntualment al Barça, però sense aconseguir la titularitat, ha expressat al seu entorn el desig de tornar al club xinès. De fet, aquesta mateixa temporada el jugador ja ha anat dos dies a la Xina per celebrar el títol de lliga del Guangzhou Evergrande, club amb què va començar la temporada passada abans de venir al Barça.

“Parlaré amb el meu representant demà o demà passat a Barcelona. No sé si marxaré a la Xina perquè no he parlat amb el meu representant, encara. Sé que tinc una oferta de la Xina i una altra d’un altre club. Llavors definiré el meu futur, però podria quedar-me al Barcelona”, va explicar Paulinho a Kazan després de perdre contra Bèlgica al Mundial. Si es confirma que Paulinho se’n va, podria fer-ho per una xifra semblant a la que li va costar al Barça fitxar-lo, uns 40 milions. Amb tot, la idea del club blaugrana seria vendre’l per uns 50 milions, una operació que permetria al club català canviar els plans respecte a Yerry Mina. Si Paulinho se n’anés, els tres jugadors sense passaport comunitari serien el colombià Mina, Arthur –que arribarà aquesta setmana del Brasil– i Coutinho. Així, trobar una sortida a Mina podria permetre fitxar un jugador de fora de la Unió Europea, una idea inicialment descartada quan es considerava que Paulinho no deixaria el Camp Nou.

Les negociacions amb Paulinho arriben just quan està a punt d’aterrar a Barcelona un altre brasiler, en aquest cas Arthur, un futbolista amb un estil oposat al de Paulinho. El Barça ja tenia tancat el fitxatge d’aquest migcampista de toc elegant per 30 milions, però finalment ha decidit pagar una mica més, uns 33 milions, per poder disposar dels serveis del jugador del Grêmio de Porto Alegre aquesta mateixa temporada i no el 2019, tal com es va pactar inicialment en una operació que s’oficialitzarà aquesta setmana.

stats