02/01/2021

Cap medalla ni cap títol causarà més eufòria que tornar a veure estadis i pavellons plens

2 min
El futur de Messi i un calendari atapeït marquen el 2021

LA PANDÈMIA VA ATURAR L’ESPORT. Però quan la primera onada va donar treva i les mascaretes i les PCR van instal·lar-se a les nostres vides, les principals competicions de tot el món van recuperar els calendaris ajornats pel covid. Si bé el 2020 va permetre acabar la Lliga, la Champions i la NBA, també va comportar partits cada dos dies en estadis i pavellons buits de vida. És un retorn fictici a la normalitat, amb so enllaunat a les retransmissions i la impossibilitat de celebrar gols o cistelles on s’estan produint. Han tornat els partits, però falta que torni l’esport. I això no passarà fins que el soci del Barça s’assegui a la seva localitat del Camp Nou. O fins que no veiem la Philippe Chatrier plena a la final de Roland Garros. O tampoc fins que milers d’esportistes amateurs no puguin fer el que més els agrada. Aquest 2021 cap medalla ni cap títol provocarà més alegria que el fet de recuperar, encara que sigui parcialment, la imprescindible funció social de l’esport.

EL CALENDARI SERÀ APASSIONANT. Com que els estaments esportius van prioritzar el retorn de les competicions de clubs durant la desescalada, altres grans cites d’abast internacional com els Jocs Olímpics de Tòquio o l’Eurocopa s’hauran de disputar per primera vegada en any imparell. La resta de grans esdeveniments es concentraran entre la primavera i l’estiu. ¿Seguirà el Bayern Munic governant l’Europa futbolística? ¿Es mantindrà Núria Castan entre les millors riders del món? ¿Repetiran anell els Lakers -aquest cop amb Marc Gasol- a la NBA? ¿Algú discutirà a Rafa Nadal el domini de la terra batuda? ¿Seguirà el binomi eslovè Pogacar-Roglic manant en l’escena ciclista mundial? ¿Quan tornarà Marc Márquez a l’asfalt? ¿Com li anirà a Laia Sanz en el seu onzè Dakar? Són preguntes que respondrem en els pròxims mesos.

LA PREGUNTA DEL MILIÓ. Per a incògnita, però, la que està relacionada amb el futur de Leo Messi. L’argentí ha de decidir abans del 30 de juny si renova o no amb un Barça que no li pot garantir un projecte guanyador a curt termini per falta de diners.

stats