BÀSQUET
Esports 17/03/2017

La Penya es garanteix la seva viabilitat després d'un acord amb l'Ajuntament de Badalona

El consistori adquireix els actius que el club té del Club Esportiu Mas Ram

Ara
2 min
Dolors Sabater i Jordi Villacampa en l'acte

BarcelonaEl president de la Penya, Jordi Villacampa, i l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, han signat aquest divendres un acord per garantir la viabilitat del club. D'aquesta manera, el conjunt verd-i-negre, amb greus problemes econòmics durant els últims anys, agafa oxigen per encarar el futur i reduir el deute actual, que supera els 10 milions d'euros. El consistori comprarà els actius que el Joventut té del Club Esportiu Mas Ram, un 90% del total. Una petició que havia fet Villacampa reiteradament com a única sortida per a l'entitat i per evitar una fallida econòmica. "És un dia històric, espero que sigui un acord de ciutat", ha remarcat el dirigent verd-i-negre.

Amb aquest acord, l'Ajuntament badaloní entrarà al consell d'administració de la Penya. Abans però, s'haurà de ratificar en el proper ple municipal, previst per al 28 de març. L'alcaldessa espera que "se superi el partidisme" i hi hagi consens entre les diferents formacions polítiques per ajudar l'històric equip de bàsquet, que aquest diumenge rebrà el Barça Lassa a l'Olímpic. Serà un partit que servirà per homenatjar l'equip campió de Lliga fa 50 anys, i s'espera la presència de molts polítics a la llotja, des de Pablo Iglesias a Oriol Junqueras.

L'entesa amb l'administració municipal arriba després que el Joventut signés el passat 2 de febrer un altre acord amb l'Agència Tributària per refinançar el deute de la societat en vuit anys. Cada temporada la Penya pagarà 400.000 euros fins arribar a un total de 3,2 milions. Amb aquest conveni es va aixecar l'embargament que Hisenda va dictar fa més d'un any al club català, la primera condició per restablir la normalitat. A més, per començar a redreçar la complexa situació econòmica de l'entitat, el club va formalitzar la venda dels terrenys de Pomar, i que va permetre pagar una part del deute.

Després d'aquest acord amb l'Ajuntament, Villacampa té la porta oberta per marxar, tal com va anunciar fa uns mesos. Ho farà el pròxim 30 de març, després d'haver posposat el seu adeu tres mesos més del que volia, fins aconseguir l'acord amb el consistori. "Marxaré el 30 de març i ho faré amb una de les dues opcions: deixant el club amb un deute de tres milions a pagar en vuit anys o portant-lo a liquidació. No hi ha cap altra sortida. Espero que sigui la primera", deia recentment en una entrevista a l'ARA. Finalment, ho podrà fer amb la situació del club estable.

stats