MOTOR - DAKAR 2016
Esports 25/08/2015

El Perú renuncia al Dakar 2016: "Ara per ara no tenim recorregut", diu Marc Coma

El país sud-americà ha anunciat que cancel·la les cinc etapes que tenia previst acollir per la previsió de l'impacte que tindrà el fenomen climatològic del Niño

Efe / Ara
2 min
El Dakar 2016 no passarà pel Perú / FRANCK FIFE / AFP

BarcelonaEl ministeri de Comerç Exterior i Turisme (Mincetur) del Perú i l'ASO (Amaury Sport Organisation), l'empresa organitzadora del Dakar, han anunciat la cancel·lació de les cinc etapes que el Perú tenia previst acollir al gener i també del ral·li Desafío Inca 2015, que s'havia de celebrar a la regió peruana d'Inca al setembre com a part de les Dakar Series.

El motiu al·ludit pel govern peruà per prendre la "decisió inapel·lable" és la seva previsió de l'impacte que tindrà el fenomen climatològic del Niño i els efectes en la població durant l'estiu austral del 2016.

L'organitzadora del ral·li assenyala que està "abocada immediatament a la construcció d'un recorregut alternatiu que presenti les millors condicions de seguretat i d'atractiu esportiu a l'Argentina i Bolívia" i donarà a conèixer el recorregut definitiu en la segona quinzena de setembre.

El director esportiu del ral·li Dakar, Marc Coma, ha lamentat que l'organització de la cursa no tingui encara un recorregut definit per a l'edició de 2016 al Canal N de la televisió peruana. "Ara per ara no hi ha recorregut per al Dakar 2016 i això impossibilita donar una solució a molts equips que ja havien comprat els passatges d'avió per volar a Lima".

Coma ha lamentat que hi hagi "poc temps per explorar territoris que siguin molt nous o diferents". "És una carrera molt complexa en què hi ha molts aspectes que cal tenir en compte. Busquem una alternativa consistent i amb garanties d'èxit per a un ral·li com és el Dakar", ha indicat Coma.

L'expilot català ha comentat que el Dakar 2016 "estava dissenyat de manera que el Perú aportava la part de dunes i de desert, que és més difícil de trobar a Bolívia i l'Argentina, de manera que ara es tractarà de trobar aquesta part que ha caigut".

stats