Peter Sagan enlluerna a la Volta a Mataró

L’eslovac fa valer la seva potència per aconseguir el primer triomf de la temporada

ARA
Peter Sagan

MataróLa presència de Peter Sagan era un dels grans al·licients de l’edició 100 de la Volta Ciclista a Catalunya, i les expectatives es van veure complertes amb el seu triomf a la sisena etapa de la cursa, probablement l’únic esprint massiu de la setmana després d’una jornada de 193,8 quilòmetres entre Tarragona i Mataró. L’estrella eslovaca es va endur d’aquesta manera el seu primer triomf de la temporada, amb què encararà la setmana vinent les grans clàssiques belgues.

Des dels primers quilòmetres d’etapa es va formar una escapada amb Matej Mohoric (Bahrain Victorious), Harold Tejada (Astana-Premier Tech), Dmitri Strakhov (Gazprom-RusVelo), el jove Mattias Skjelmose (Trek-Segafredo) i Antoine Duchesne (Groupama-FDJ), que va veure reduït el seu avantatge a un màxim de 4 minuts davant del control del gran grup liderat pel mateix equip Bora-hansgrohe de Sagan, que buscava el triomf d’etapa juntament amb altres equips amb homes ràpids com el Team DSM, Euskaltel-Euskadi o UAE Team Emirates.

Poc després de l’espectacular pas de la cursa pel Circuit de Barcelona-Catalunya, l’escapada va ser neutralitzada pel gran grup. Només quedava l’ascens a l’alt el Collet (3a categoria), que va propiciar alguns atacs al pilot, com el de Rémi Cavagna (Deceuninck-Quick Step), que no vol marxar de la Volta sense una victòria i ho va tornar a intentar un dia després de la seva cavalcada camí de Montserrat. Però res va poder evitar una arribada massiva al camí de la Geganta mataroní, on Sagan va ser el més ràpid davant del sud-africà Daryl Impey (Israel Start-Up Nation), que ja sabia el que era guanyar a la Volta, i el colombià Sebastián Molano (UAE Team Emirates).

Un gran triomf per a l’eslovac, tot un emblema del ciclisme mundial de l'última dècada amb els seus títols de campió del món els anys 2015, 2016 i 2017, que ha fet bona la seva participació en l’edició 100 de la Volta, encara més excepcional amb el seu nom entre el quadre de guanyadors. “És una victòria especial que arriba després de dos mesos complicats. Hem controlat l’etapa i he pogut aconseguir la victòria”, va dir el ciclista, que va passar el coronavirus fa poc.

Aquest diumenge, última etapa

La Volta a Catalunya es tancarà diumenge amb la tradicional etapa final amb sortida a l’avinguda Maria Cristina de Barcelona i final a Montjuïc, enguany amb fins a sis pujades a la part més alta del Castell. Duresa de sobres perquè el líder, Adam Yates (Ineos-Grenadiers), hagi de lluitar per defensar el seu avantatge per endur-se la victòria final.