ATLETISME
Esports 05/03/2014

Pistorius va disparar una arma per accident en un restaurant, segons un testimoni del judici

L'acusació vol demostrar el caràcter violent de l'atleta, acusat d'haver assassinat la seva parella sentimental

Efe
2 min
Oscar Pistorius / EFE

BarcelonaOscar Pistorius va disparar una pistola per accident en un restaurant de Johannesburg, segons ha dit avui un testimoni en el tercer dia del judici a l'atleta paralímpic sud-africà per l'assassinat de la seva nòvia, la model Reeva Steenkamp.

Els fets es van produir un mes abans del crim –ocorregut la matinada del 14 de febrer de l'any passat–, durant un dinar de Pistorius amb tres amics, entre ells el testimoni Kevin Lerena, boxejador i amic del corredor. Segons va relatar Lerena davant el Tribunal Superior de Pretòria, Pistorius va rebre per sota de la taula la pistola del seu amic Darren Fresco. Amb l'arma a la mà, Pistorius va disparar contra el terra, cosa que va provocar un silenci absolut entre els clients del restaurant.

Pistorius està acusat d'ús temerari d'armes per aquest incident, en un dels tres càrrecs relacionats amb les armes de foc pel qual se'l jutja en el procés, en el qual també s'enfronta a un càrrec d'assassinat per haver matat Steenkamp.

Sempre segons Lerena, Pistorius va demanar a Fresco que assumís la responsabilitat de l'incident per evitar, tenint en compte la condició de famós del velocista, un escàndol mediàtic. Fresco acceptar i va mentir els amos del local, en assenyalar que havia estat ell a qui se li havia disparat la pistola. Després de parlar amb els propietaris, Pistorius i els seus tres amics van pagar el compte i se'n van anar del local.

L'incident –publicat prèviament en la premsa local– serà utilitzat per demostrar el suposat caràcter violent de Pistorius per la Fiscalia, que acusa l'atleta de matar intencionadament Steenkamp. Per la seva banda, Pistorius manté que va disparar contra la seva nòvia, que aleshores tenia 29 anys, en pensar que ho feia amb un intrús que s'havia colat al domicili de Pretòria l'esportista.

El fiscal Gerrie Nel admet que Pistorius va tirotejar la model a través de la porta tancada del bany, tal com va confessar en el primer dia de judici l'atleta, que s'ha declarat "no culpable " de tots els càrrecs .

Si és declarat culpable d'"assassinat premeditat", com demana la Fiscalia, l'esportista s'enfrontaria a una pena de cadena perpètua.

stats