Esports 20/04/2016

Polèmica acusació masclista d'Ecclestone: "Les dones no són físicament capaces de conduir un cotxe de Fórmula 1"

"No se les prendria seriosament", ha afegit el màxim dirigent de la Fórmula 1 sobre la repercussió que tindrien dins del món de l'esport

Roger Requena
1 min
Bernie Ecclestone, a la seva arribada a la reunió del Consell Mundial de la FIA.

BarcelonaEl màxim dirigent de la Fórmula 1, el controvertit Bernie Ecclestone, ha realitzat en una conferència a Londres unes polèmiques declaracions on assegura que les dones "no serien físicament capaces de conduir un cotxe de Fórmula 1 ràpid". "No se les prendria seriosament", ha afegit sobre la repercussió que tindrien dins del món de l'esport, en unes declaracions que ha recollit la BBC.

En el mateix acte, Ecclestone, de 85 anys, també ha assegurat que l'actual president rus, Vladímir Putin, "hauria de dirigir Europa". Ecclestone i Putin van acordar el 2014 la celebració d'una cursa del Mundial a Sotxi, Rússia, i des d'aleshores tots dos mantenen una bona relació. Ecclestone, d'altra banda, també ha donat suport al precandidat republicà a la Casa Blanca Donald Trump.

La polèmica ja ha generat algunes respostes, com la de l'aspirant britànica a la Fórmula 1 Pippa Mann, que ha lamentat en una piulada les desafortunades declaracions. "Ja hi som altre cop. Potser algú li hauria de recordar que un IndyCar no té direcció assistida, i podem conduir aquests cotxes", li ha respost la pilot, que ha competit quatre cops a Indianapolis 500.

"Tenim un 30% menys de múscul, per la qual cosa hem de treballar durament, però no hi ha cap raó per la qual una dona no pugui arribar a ser suficientment forta per pilotar un Fórmula 1", ha afegit una altra pilot britànica, Susie Wolf, que va retirar-se al novembre després d'arribar a ser pilot de proves.

stats