CAS PISTORIUS
Esports 12/03/2014

La policia contradiu Pistorius i nega que portés pròtesis en el crim

L'advocat de l'atleta ha dit que la porta del lavabo on va morir la parella del velocista ha estat alterada durant la investigació policial

Efe
2 min
Oscar Pistorius / EFE

PretoriaUn pèrit policial ha contradit la versió de l'atleta paralímpic Oscar Pistorius i ha afirmat que no portava posades les pròtesis quan va intentar obrir a cops la porta del bany on es trobava el cadàver de la seva nòvia, Reeva Steenkamp.

Durant el judici que s'està duent a terme contra l'esportista, el lletrat defensor, Barry Roux, ha mantingut, en canvi, que l'atleta portava les pròtesis quan va matar a trets la víctima i va intentar després obrir la porta per rescatar el cos de la seva nòvia, a qui havia confós amb un lladre. L'expert forense Johannes Vermeulen ha comparegut al Tribunal Superior de Pretòria, on el judici va arrencar el passat 3 de març i conclourà el pròxim dia 20.

Vermeulen ha sostingut que l'acusat –que té les dues cames amputades– no portava posades les pròtesis quan va intentar obrir la porta del bany a cops, utilitzant un bat de criquet. El pèrit ha explicat que els desperfectes causats a la porta amb el bat per Pistorius, després de disparar a la seva parella, mostraven que l'esportista no portava les seves pròtesis posades quan la va colpejar.

L'advocat de Pistorius ha defensat que l'atleta sí que portava posades les pròtesis, com el mateix acusat ha declarat, i ha incidit que la porta ha estat alterada durant la investigació policial, cosa que invalidaria la versió del pèrit. Per demostrar que les proves han estat "contaminades", Roux ha fet projectar una fotografia presa el març de l'any passat, fet que ha evidenciat que la porta té ara més danys dels que tenia la matinada en què va morir la model.

A la imatge es podien veure petjades de sabates sobre la fusta de la porta del lavabo de la casa de Pistorius, que ha estat instal·lada en aquesta sessió a l'interior de la sala de vistes. Roux, davant de tot el que ha declarat el pèrit, ha insistit que la posició en què Pistorius va colpejar la porta, amb les pròtesis posades, era perfectament natural. Per tal de poder comprovar tot això, el lletrat defensor ha convidat l'expert forense a simular l'acció amb el bat contra la porta.

El pèrit sí que ha reconegut que "alguna cosa li va passar" a la porta quan va ser investigada per la policia, ja que ara la seva superfície tenia una marca significativa que no apareixia en la imatge presa al març, després del crim. Vermeulen ha admès a més no haver analitzat un dels cops, provocat, segons la defensa, quan el seu client va tractar d'obrir la porta a cops amb les seves pròtesis, com ha confessat Pistorius en la seva declaració. "Vostè es va dir a si mateix: 'no em molestaré amb la seva versió (en al·lusió a la de Pistorius)'", ha dit Roux a Vermeulen, recriminant-li no haver prestat atenció al detall.

stats