WATERPOLO
Esports 29/05/2015

El Pro Recco derrota l'Atlètic Barceloneta a les semifinals de la Lliga de Campions (11-12)

Un gol a falta de sis segons de Dusco Pijetlovic acaba amb el somni del vigent campió, que no podrà revalidar el títol a casa

M.m.
L'Atlètic Barceloneta ha perdut contra els italians del Pro Recco

BarcelonaEl CN Atlètic Barceloneta no podrà revalidar la Copa d'Europa de waterpolo. El conjunt català ha caigut eliminat a les semifinals de la final a sis, a mans del Pro Recco italià (11-12). Un gol a falta de sis segons de Dusco Pijetlovic ha condemnat els amfitrions, que hauran de jugar pel tercer i quart lloc. El Pro Recco es disputarà el títol contra el Primorje Rijeka, que ha accedit a la final després de vèncer el Jug Dubrovnik en el duel croat de semifinals por 9-10.

El partit havia començat bé per a l'equip mariner, amb un parcial de 2-0 gràcies als gols de Roger Taüll i Felipe Perrone. Aquest últim ha estat l'home més destacat de l'Atlètic Barceloneta, en detriment del porter Dani López Pinedo, que no ha estat tan decisiu com en d'altres ocasions.

El Pro Recco, favorit per accedir a la final, ha reaccionat i ha ajustat el marcador, per arribar al final del primer quart amb un parcial de 3-2, gràcies a un nou gol de Perrone.

El segon quart ha estat una exhibició ofensiva, amb un joc dinàmic i espectacular. Els italians han aconseguit situar-se per davant amb dos gols consecutius, però Ubovic i Perrone (2) han tornat a capgirar l'electrònic. En aquest parcial esbojarrat i sense un dominador clar, els gols de Filipovic (Pro Recco) i Chalo Echenique han et que al descans s'hi arribés amb un 7-5 que convidava a l'optimisme.

Però tot ha canviat a la represa. El Pro Recco ha començat a jugar millor, a endurir les defenses, i l'Atlètic Barceloneta no ha tingut tantes facilitats per anotar, tot i que ha fet tres gols (Echenique, Ubovic i Fran Fernández). L'equip mariner, de la seva banda, també ha intentat millorar en defensa però no ha pogut fer res davant l'efectivitat italiana, que ha anotat cinc gols i ha empatat el marcador a 10 al final del tercer quart.

Començava l'últim parcial amb tot per decidir, i semblava que els nervis s'apoderaven dels davanters, que han estat gairebé cinc minuts sense anotar cap gol. En quedaven només dos i mig i qualsevol errada podia condicionar les semifinals. Giorgetti ha avançat el Pro Recco i Marc Minguell ha igualat el partit. A la següent acció, els italians han fallat, però després també ha errat l'atac el Barceloneta. A la darrera possessió, Perrone ha estat exclòs i amb superioritat Pijetlovic ha fet el gol de la victòria a falta de sis segons.

De res han servit les protestes de l'equip mariner al duo arbitral. L'Atlètic Barceloneta ha quedat eliminat i ara haurà de jugar-se el tercer lloc contra el Jug Dobrovnik, aquest dissabte.

Quarts: 3-2, 4-3, 3-5 i 1-2.

CN Atlètic Barceloneta: López Pinedo, Perrone (4), Sziranyi, Oneto, Español, Minguell (1), Roca, Echenique (2), Ubovic (2), Fernández (1), López Escribano i Tahull (1). Entrenador: Chus Martín

Pro Recco: Tempesti, Prlainovic, Jokovic (1), Figlioli (1), Giorgetti (2), Pijetlovic (3), Giacoppo, Aicardi, Di Fulvio, Filipovic (5), Ivovic, Gitto i Pastorino. Entrenador: Igor Milanovic.