Esports 20/07/2021

El propietari d'I3 Ventures reconeix que el contracte amb el Barça incloïa els perfils que van acabar difamant futbolistes

Davant la jutge, Carlos Ibáñez explica que la seva intenció era "protegir el club" i que el seu interlocutor directe era Jaume Masferrer

2 min
Imatge d'arxiu del registre policial a les oficines del Camp Nou en el marc del cas Barçagate

El judici del Barçagate segueix avançant al jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona. Després de les declaracions d'Òscar Grau i Román Gómez Ponti a principis de juny, aquest dimarts ha sigut el torn de Carlos Ibáñez. El president de Nicestream, conglomerat d'empreses contractat pel FC Barcelona pel monitoratge de les xarxes socials i presumpta creació d'estats d'opinió contra jugadors i personalitats de l'entorn blaugrana, ha defensat que, dins de l'acord amb l'entitat blaugrana, es perveia la creació de perfils que van acabar sent difamatoris, segons fonts jurídiques consultades per l'ARA.

Com la resta d'investigats, Carlos Ibáñez destaca com a data clau l'1 d'Octubre. Arran de la repercussió a les xarxes de la decisió de la directiva de jugar el partit contra el Las Palmas al Camp Nou, Ibáñez ha explicat que es va reunir amb Josep Maria Bartomeu, Óscar Grau, Jaume Masferrer i Pancho Schröder. A la reunió es va arribar a un acord que va desembocar en un únic contracte, que més tard Grau va demanar fraccionar per "centre de costos", segons han explicat a l'ARA fonts jurídiques després de la vista.

Ibáñez, que està investigat per possible corrupció entre particulars i administració deslleial, ha relatat davant la jutge que quan van acceptar les tasques encarregades pel Barça es van trobar diferents bots que anaven en contra de la directiva de comptes relacionats amb Víctor Font, Joan Laporta i Jaume Roures.

Durant la declaració, Ibáñez ha defensat que la seva feina era "controlar els danys" reputacionals ocasionats a l'entitat culer. Ha argumentat que en cap moment el fi de les tasques fetes era atacar o difamar personalitats relacionades amb el Barça i ha posat com a exemple les crítiques que va rebre Ernesto Valverde quan ocupava la banqueta del conjunt culer i com es va actuar al respecte. "Si s'ataca Valverde, nosaltres ens defensem dient que Guardiola no havia guanyat campionats, o si Pep diu que el club no cuida La Masia, doncs recordem que el seu germà era qui s'enduia els nens", ha dit Ibáñez, segons han explicat fonts jurídiques a l'ARA.

A més, el propietari de Nicestream ha relatat que, a través de Jaume Mailet i l'empresa Telam Partners, el seu conglomerat d'empreses es va posar en contacte amb el Barça gràcies a un contracte del 2015 entre les dues empreses. A partir d'aquest contracte, l'empresa de Mailet rebia un 15% de comissió per fer d'enllaç entre Nicestream i empreses del territori espanyol a les quals poguessin interessar els seus serveis, com era el cas del Barça, segons Ibáñez.

stats