PATINATGE ARTÍSTIC
Esports 14/07/2019

Que el xou continuï al Palau Sant Jordi

Després de l’or de l’Aldea en grups petits, l’Olot i el Girona lluitaran pel títol en grups grans

Nuria García
3 min
Que el xou continuï  al Palau Sant Jordi

BARCELONAEls World Roller Games encaren l’últim dia de competició. El Palau Sant Jordi viurà el seu plat fort aquest vespre, quan els grups grans de xou surtin a la pista (19.05 hores). El CPA Girona, vigent campió de Catalunya, Espanya i Europa, lluitarà per la medalla d’or al Mundial contra el CPA Olot. Les gironines, entrenades per Nuri Soler, estan signant una temporada per emmarcar amb el seu Bacterium. “La medalla d’or al Mundial seria la perfecció”, diu l’entrenadora, que és conscient que el resultat “depèn de moltes coses”. De moment, al Mundial ja saben què és guanyar la plata i ara intenten fer un pas més. Al davant, a banda de clubs italians com el Diamante i el Royal Eagles, també hi tindran les olotines, que arriben a Barcelona amb ganes de reivindicar-se. Les tres patinadores lesionades durant la temporada i les petites errades en l’execució del seu programa, No em tallis les ales, han fet que no hagin aconseguit encara la primera posició en cap dels campionats de l’any. “Hem recuperat les tres lesionades”, diu Ester Fàbrega, l’entrenadora de l’Olot. “L’objectiu és que ens surti, acabar el Mundial somrient”, afegeix. El Reus Deportiu, amb Equality, també aspira al podi. Per a tots els clubs catalans, veure el Sant Jordi ple suposa una motivació extra. “Vam veure’l l’altre dia i vam quedar impactades de la quantitat de grades. Posava la pell de gallina”, diu Soler, mentre Fàbrega afegeix: “El 80% serà gent catalana. Vull pensar que tot el Sant Jordi ens animarà a tots”.

Or per a l’Aldea en grups petits

Ahir, el CP l’Aldea va ensenyar el camí de l’èxit al Girona i l’Olot. Els del Baix Ebre van aconseguir l’or amb Without the sun, una coreografia vibrant, enèrgica i sorprenent, amb efectes especials. L’Aldea, que l’any passat al Mundial de França va ser tercer, va superar ahir el fins ahir campió del món, el Roma Roller Team, que va acabar tercer. La segona posició va ser per al Gondomar gallec, de manera que es van repetir les posicions del campionat espanyol. El PA Maçanet, l’altre club català en competició, es va quedar a les portes del podi.

El CP L'Aldea, campió del món de grups de xou petits de patinatge artístic

Plata i bronze en individual

Al Palau Sant Jordi, la jornada d’ahir va deixar dues medalles més, les dues de patinatge artístic. La primera, el bronze de Carla Escrich en individual femenina. La de Caldes d’Estrac va mantenir, després del programa llarg d’ahir, la tercera posició que ja va aconseguir després del programa curt de dijous. Per a ella, que arribava al Mundial com a campiona d’Espanya, va suposar la primera medalla en el campionat de món. Per davant d’ella només van acabar les italianes Rebecca Tarlazzi (or) i Letizia Ghiroldi (plata).

Pere Marsinyach, subcampió del món de patinatge artístic

En categoria masculina, Pere Marsinyach va revalidar el subcampionat del món que ja va aconseguir l’any passat i es va penjar la plata. El de Cardona, amb un programa llarg en què interpreta el personatge de Phileas Fogg creat per Jules Verne, va emocionar el Sant Jordi, que es va posar dret quan va acabar l’actuació. L’or va ser, de nou, per a l’italià Luca Lucaroni, mentre que la medalla de bronze va ser per al madrileny del Reus Deportiu Sergio Canales. L’altre català, Llorenç Àlvarez, va acabar cinquè i va millorar així la sisena posició de l’any passat.

Carla Escrich, durant el programa llarg al Palau Sant Jordi

Medalles per al ‘roller derby’ i l’hoquei línia

La competició de roller derby es va tancar ahir a Mollet del Vallès amb dues medalles més per a la delegació espanyola: la selecció masculina va aconseguir la plata després de perdre en la final contra els Estats Units (42-37), mentre que la femenina va penjar-se el bronze (van superar l’Índia per 106-14 en la final de consolació). En hoquei línia, les noies també van aconseguir el bronze, ja que van superar Itàlia per un ajustat 4-3. Avui serà el torn per a l’hoquei patins: a les 12 hores, la selecció espanyola femenina lluitarà per revalidar l’or del Mundial contra l’Argentina al Palau Blaugrana, mentre que a les 15.30 hores, també al Palau Blaugrana, la selecció espanyola masculina s’enfrontarà a França en el partit pel tercer i quart lloc, amb la medalla de bronze en joc.

stats