Futbol Català
Esports 19/04/2012

El Reus, catapultat per la 'Chumbidependència'

Dels 53 punts de l'equip, 21 s'han decidit per dianes del seu màxim golejador

àngel Garreta
2 min
Chumbi, l'home gol del Reus

ReusDesprés d'haver iniciat la lliga com un coet –es va mentenir líder durant les primeres jornades–, el Reus s'ha recuperat d'una dinàmica negativa en caiguda lliure per tornar a somiar amb la promoció d'ascens en aquesta recta final de campionat. Bona part del mèrit del sensacional inici dels del Baix Camp i de l'actual moment a l'alça el té un dels jugadors més determinants de la plantilla, Rafael Fernández, 'Chumbi'.

Amb dotze dianes al seu compte particular, el futbolista d'Àguilas (Múrcia) ha decidit 21 dels 53 punts del seu equip, gairebé la meitat.

En un total de sis partits, el gol de Chumbi ha donat els tres punts al conjunt entrenat per Santi Castillejo. En altres tres, ha servit per obtenir l'empat i sumar un punt. Especialment importants han resultat els gols de les darreres jornades. En el darrer partit de lliga, una solitària diana del futbolista roig-i-negre va servir per derrotar el líder, l'Atlètic Balears. En la setmana 30, ajornada per la pluja i disputada recentment, Chumbi va ser l'autor del 2-1 per deixar els punts a casa contra el València B.

El Reus el vol renovar i el jugador es mostra prudent

El paper determinant de Chumbi és altament valorat per la directiva i el cos tècnic del Reus Deportiu, que vol renovar el futbolista. No obstant això, el nom de Chumbi ha començat a sonar amb força als despatxos d'altres clubs importants de Segona B, i fins i tot en alguns de Segona A. Als gairebé 23 anys, el futur de Rafael Fernández es debat entre un possible salt qualitatiu o seguir donant alegries a l'afició reusenca.

ELS 21 PUNTS DECISIUS DE CHUMBI

J 1 · Lleida - Reus (1-3), autor del segon gol: 3 punts

J 6 · Reus - Manacor (1-0), autor del gol: 3 punts

J 7 · Llagostera - Reus (2-2), autor de l'empat: 1 punt

J 10 · Reus - Oriola (1-1), autor de l'empat: 1 punt

J 13 · Sporting Mahonès - Reus (0-1), autor del gol: 3 punts

J 16 · Reus - Olímpic (1-0), autor del gol: 3 punts

J 29 · Oriola - Reus (1-1), autor del gol: 1 punt

J 30 · Reus - València Mestalla (2-1), autor del segon gol: 3 punts

J 34 · Reus - Atlètic Balears (1-0), autor del gol: 3 punts

stats