BARÇA
Esports 27/08/2019

Una delegació del Barça torna de París sense Neymar

El club creu que Rakitic podria marxar els propers dies a la Juve

T.p.
3 min
Neymar, davanter del PSG

BarcelonaL’última setmana del mercat de fitxatges va començar amb una reunió a les oficines del Barça en què Ramon Planes i Éric Abidal van trobar-se amb el president, Josep Maria Bartomeu. Reunió on es va planificar el segon assalt del club per intentar fitxar Neymar. Tal com va avançar RAC1, aquest dimarts a les 12 del matí una delegació encapçalada pel CEO Òscar Grau, acompanyat del directiu Javier Bordas i Eric Abidal, s'ha reunit amb el director esportiu dels francesos, Leonardo, per tal d’intentar avançar en una operació que semblava aparcada fa poc. El president del club, Nasser Al-Khelaifi, no ha fet acte de presència, com tampoc el president blaugrana Josep Maria Bartomeu, qui serà a la inauguració de l'estadi Johan Cruyff. El representant Pini Zahavi, qui treballa per a Neymar, i la mà dreta del president del PSG, Djmael Bouras, si han estat presents a una reunió que ha acabat sense acord.

En un nou gir de guió, des de el Barça s’admetia cert optimisme per tal de fer tornar el brasiler a un Barça on el seu fitxatge significaria, de nou, que cal deixar de pagar sous per una altra banda. Segons Le Parisien, el Barça, en veure que el PSG no estaria disposat a cedir el jugador, ha ofert 170 milions d'euros, dels quals ara es pagaria el 50%. El Barça, de moment, no confirma aquesta informació, admetent que serà difícil fer canviar d'opinió a un PSG que ja sap de boca de Neymar que vol tornar al Barça. Públicament però, el jugador calla. El PSG no hauria acceptat aquesta proposta, però deixa la porta oberta per seguir parlant del tema. En aterrar a Barcelona de fet, el directiu Javier Bordas ha dit que "estem més a prop".

El futur de Rakitic

A la reunió d’ahir, l’altre nom sobre la taula era aquell d’Ivan Rakitic. El croat, suplent en els dos primers partits de Lliga, sap que podria acabar marxant del club els pròxims dies si arriba una oferta prou sucosa de la Juve. El croat s’ha fet un fart de deixar clar que no vol marxar del Barça, però des del club ho veuen diferent. Ja fa mesos que van passar a considerar el croat com el jugador que calia sacrificar per cobrar diners amb un bon traspàs i, de passada, equilibrar una mica la famosa massa salarial. El Barça segueix sent el club europeu que dedica més diners a la massa salarial, i des de l’àrea econòmica s’adverteix que cal aconseguir pagar una mica menys. Sense Coutinho, cedit al Bayern, el Barça respira una mica, però, per acabar d’estar tranquils, molts directius veurien amb bons ulls vendre el croat, fins i tot encara que no vingui un Neymar que segueix decidit a tornar. Però no serà fàcil.

Ivan Rakitic durant el partit contra el Vissel Kobe

Le Monde publicava ahir que el xeic del Qatar ha deixat clar que Neymar hauria de seguir al PSG, en mans d’un fons econòmic controlat per la casa reial qatariana. A més, aquest diumenge els altres dos jugadors més destacats en atac del PSG, l’uruguaià Edinson Cavani i el francès Kylian Mbappé, van lesionar-se. Cavani estarà tres setmanes sense jugar, i Mbappé, quatre. Dues lesions que no són del tot greus, ja que ara arriba una aturada de seleccions que permetrà al PSG no perdre els seus dos futbolistes durant gaires partits, però suficients per certificar que el millor escenari, per als francesos, és no vendre Neymar.

I així passen els dies, amb el Barça i el Madrid buscant fórmules per treure Neymar de París. Des del club de fet, s’admet que als mercats de fitxatges hi pot haver “sorpreses d’última hora”, tant amb el brasiler com amb el croat. La setmana passada ja hi va haver converses amb la Juve, que vol fitxar l’exjugador del Sevilla. Però els italians volen incloure dins d’aquesta operació jugadors com ara Emre Can o Rodrigo Betancur. I el Barça ja no vol més jugadors, especialment en un mig del camp en què Valverde disposa de moltes alternatives. El club blaugrana li demana a la Juve que pagui diners, ja que el Barça els necessita. Tant per equilibrar el seu pressupost, com per poder fitxar Neymar en un mercat esbojarrat.

stats