Esports RCD Espanyol 05/08/2022

Edu Expósito tria l'Espanyol en comptes del Girona

El club perico fitxarà el migcampista de l'Eibar, a qui també pretenien a Montilivi, a canvi d'entre tres i quatre milions

2 min
Edu Expósito, amb la samarreta blaugrana de l'Eibar.

BarcelonaL'Espanyol ha arribat a un principi d'acord amb l'Eibar per Edu Expósito. El migcampista de Cubelles, de 26 anys, vestirà de blanc-i-blau les pròximes cinc temporades després que el club perico pagui un traspàs d'entre tres i quatre milions d'euros a l'entitat basca, que el curs passat es va quedar a les portes de Primera després de dominar la Segona Divisió durant moltes jornades. Expósito també figurava a l'agenda del Girona, però finalment recalarà a Cornellà-El Prat. Creu que el projecte de l'Espanyol és més ambiciós, valora estar a prop de la seva família després de molts anys vivint i jugant al nord d'Espanya (primer al Deportivo de la Corunya i després a l'Eibar) i tindrà unes condicions econòmiques millors que les que li oferien a Montilivi, on de moment no hi ha prou marge salarial per inscriure els fitxatges.

Expósito arriba a l'Espanyol com a alternativa a Luis Milla, primera opció per a la medul·lar que, finalment, jugarà al Getafe. El migcampista madrileny va baixar a Segona fa uns mesos amb el Granada i tenia moltes propostes per continuar la seva carrera a l'elit estatal. Una d'elles era la de l'Espanyol, que a més tenia l'aval del nou entrenador periquito, Diego Martínez, amb el qual Milla va rendir a molt bon nivell al Nuevo Los Cármenes. Tanmateix, l'aposta del Getafe va ser més ferma: cinc milions d'euros per al Granada, les cessions de Cabaco i Jonathan Silva i els traspassos definitius d'Ignasi Miquel i Miguel Rubio. Per Expósito, l'Espanyol pagarà entre tres i quatre milions, més o menys el que oferia el Girona, però si s'ha acabat emportant el futbolista és sobretot pel factor ciutat i l'existència d'un projecte il·lusionant, apunten a l'ARA fonts de la negociació.

Presentació a principis de setmana

La previsió de l'entitat blanc-i-blava és presentar Expósito entre dilluns i dimarts de la setmana que ve. El de Cubelles és la cinquena cara nova confirmada per a l'equip de cara a la temporada que començarà el cap de setmana que ve amb la Lliga. Joselu Mato, Vinícius de Souza, Brian Oliván i Lecomte l'acompanyen en una llista que s'ampliarà abans que finalitzi el termini per incorporar nous jugadors. També cal sumar-hi Vilhena, fitxat en propietat, i Pol Lozano, que torna de cessió. Entre les carpetes de Domingo Catoira, però, sobresurt principalment una possible sortida, la de Raúl de Tomás. El que passi en el mercat fins a l'1 de setembre dependrà en bona part del que faci el davanter madrileny, que continua desfullant la margarida de cara a un futur cada cop més incert.

stats