RCD Espanyol
Esports RCD Espanyol 21/01/2023

L'Espanyol es rebel·la contra el Betis i un pèssim arbitratge

Els blanc-i-blaus sumen dues victòries consecutives en Lliga quinze mesos després

3 min
Braithwaite ha marcat el gol del triomf de l'Espanyol davant del Betis
  • FITXA TÈCNICA DEL PARTIT
  • Espanyol: Álvaro Fernández; Óscar Gil, Montes, Cabrera, Brian Oliván; Aleix Vidal (Calero, 72’), Vinicius Souza, Darder, Puado (Melamed, 80’); Braithwaite (Rubén Sánchez, 80’) i Joselu. Entrenador: Diego Martínez
  • Betis: Bravo; Ruibal, Pezzella, Edgar, Abner (Miranda, 81’); Guido Rodríguez (Rodri, 60’), William Carvalho, Luiz Henrique (Willian José, 81’), Guardado (Joaquín, 74’), Canales i Borja Iglesias. Entrenador: Manuel Pellegrini
  • Gols: 1-0 Braithwaite (44’)
  • Àrbitre: Gonzàlez Fuertes (Comitè Asturià)
  • Targetes grogues: Guido Rodríguez (24’), Puado (27’), César Montes (56’), Rubén Sánchez (89’)
  • Targetes vermelles: cap
  • Estadi: RCDE Stadium, 20.811 espectadors

Si comença marcant, acaba guanyant. L’Espanyol ha fet bona contra el Betis (1-0) una norma que ja havia aplicat davant de l’Athletic, el Valladolid i el Getafe. Els blanc-i-blaus han patit de valent per assegurar, 15 mesos després, la segona victòria consecutiva a la Lliga, que dona aire els blanc-i-blaus en el seu objectiu de la permanència. Un triomf de prestigi contra un rival de nivell com el Betis, tot i patir un desafortunat arbitratge, que ha de donar encara més impuls als blanc-i-blaus. 

La ressaca de la Copa, d’on tots dos clubs han quedat eliminats aquesta setmana, ha passat més factura anímica i física al Betis que no pas a l’Espanyol, que ha sortit a la gespa amb un punt d’empenta més. Els andalusos han tingut més possessió, però les seves circulacions, gairebé sempre lentes, no han aconseguir fer excessiu mal a un Espanyol que ha reordenat el seu mig del camp a partir d'un 4-4-2. Darder i Vinicius s'han multiplicat per dins mentre els dos extrems ajudaven els laterals. El Betis ha arribat amb freqüència a la frontal rival, sobretot al segon temps, però no ha sabut anar més enllà.

Els blanc-i-blaus segueixen entestats a demostrar que no són el mateix equip que va competir, amb més entrebancs que destresa, durant les primeres 14 jornades de Lliga. Ja fa algunes setmanes que ha deixat de regalar gols absurds als rivals, un requisit imprescindible per aconseguir guanyar amb certa continuïtat. L’aturada pel Mundial li ha sentat bé a tot l’equip, però especialment a dos noms força qüestionats en el tram inicial de curs per algunes errades flagrants comeses. Cabrera ha recuperat la seva versió més fiable coincidint amb l’arribada d’un César Montes que ha revitalitzat la solidesa de la defensa. L’uruguaià, a més, ha tingut a tocar el primer en una rematada de cap al travesser.

Álvaro Fernández, per la seva part, ha tornat a ser clau sota pals. No ha tingut molta feina, però sí intervencions de mèrit com la mà que li ha tret a Borja Iglesias poc abans del descans. Acte seguit, Cabrera ha tret la pilota sota pals, iniciant el contraatac que ha originat, un minut després, el gol de l’Espanyol. Braithwaite no ha desaprofitat una gran assistència de Brian Oliván i s’ha retrobat amb el gol el dia que havia homenatjat el seu besavi xinès, Chan, coincidint amb la celebració de l’Any Nou xinès. Han fet falta 18 jornades perquè l’Espanyol marxi al descans amb avantatge al marcador. 

Els blanc-i-blaus han començat la segona part com han acabat la primera, marcant un gol, però aquest no pujat al marcador per una polèmica decisió arbitral. Gonzàlez Fuertes ha assenyalat com a falta un lleu contacte del braç de Puado a la cara de Ruibal, que l'havia estat agafant prèviament i ha acabat posant més pa que formatge. Puado, poc després, ha perdonat el segon al desperdiciar una assistència d’or de Darder quan només havia d’empènyer la pilota al fons de la xarxa. 

L'Espanyol, que no ha renunciat a buscar el segon, ha perdonat i ha acabat patint. Mentre González Fuertes seguia desquiciant l'RCDE Stadium xiulant faltes incomprensibles i perdonant-ne de clares, el Betis ha aprofitat per donar un pas endavant i començar a collar l’equip de Diego Martínez, que han sabut resistir. Els blanc-i-blaus respiren després de sumar tres punts d'or en un partit precedit per una baralla entre aficionats dels dos clubs que ha acabat amb dos seguidors hospitalitzats.

stats