RCD Espanyol
Esports RCD Espanyol 31/05/2022

L’Espanyol aconsegueix seduir Diego Martínez, que dirigirà el nou projecte

El tècnic firma per dues temporades, fins al juny de 2024

3 min
Diego Martínez dirigirà l'Espanyol després d'un any allunyat de les banquetes

BarcelonaDiego Martínez serà presentat aquest dimarts al migdia com a nou entrenador de l’Espanyol. El club ha fet oficial la incorporació del gallec, que firma per dues temporades, fins al 2024. Martínez s’ha vist seduït pel projecte esportiu que en les últimes setmanes li han anat dibuixant entre el director esportiu, Domingo Catoira, i el director general, Mao Ye, amb l’aprovació del propietari del club, Chen Yansheng, que ha donat el vistiplau final. El president espanyolista, que sempre reclama una audiència prèvia amb els candidats que són a la terna final, ja ha parlat amb Martínez. Les sensacions de totes dues parts han estat satisfactòries. Després d'haver arribat a un acord, i a falta de tancar els darrers serrells burocràtics, el club preveu presentar Martínez aquesta mateixa setmana. “És un entrenador que podria donar moltes coses a l’Espanyol”, va dir diumenge Mao Ye durant l’Aplec de Penyes de l’Espanyol celebrat a Avià. 

Com ja va explicar l'ARA el 18 de maig, Martínez era l’opció preferida de l’àrea esportiva, per davant d’altres opcions com Marcelino García o Paco López. L'Espanyol va intensificar les converses amb el gallec un cop va acomiadar Vicente Moreno. Sense equip des de fa un any, quan va deixar el Granada pel desgast de tres anys molt intensos i, especialment, perquè el projecte que li oferia el conjunt andalús no era prou ambiciós, l’entrenador ha acceptat fer el pas i dirigir un Espanyol que l’ha sabut convèncer amb un projecte a diversos anys vista que té la clara voluntat de no conformar-se amb la permanència i de créixer en el futur. 

Portes endins del club, el fet d’haver convençut Diego Martínez per dirigir l’Espanyol és considerat com una gran victòria. Als despatxos de Cornellà-El Prat creuen que aquesta aposta projecta un missatge d’optimisme i donarà un impuls a la confiança tant de l’afició com dels jugadors respecte al nou projecte que es vol construir. Martínez, que el curs passat havia rebutjat dirigir el València i el Getafe, havia rebut altres propostes en els darrers mesos, però esperava un projecte prou convincent que l’animés a tornar a les banquetes després d’un any de formació que el va portar a viure uns quants mesos a Anglaterra.

La Premier League és un dels destins on li agradaria entrenar, però de moment ha optat per continuar a la Lliga. Una altra banqueta de la qual estava pendent era la del Sevilla, però les portes se li van tancar quan Monchi va ratificar Julen Lopetegui, que té contracte per a dues temporades més. Martínez ja havia estat entrenador del Sevilla a les categories inferiors i també segon entrenador al primer equip. La continuïtat de Lopetegui a la banqueta del conjunt andalús va situar l’Espanyol en una posició privilegiada per aconseguir els serveis d’aquest cobejat tècnic. 

Pes en la confecció de la plantilla

Un dels principals arguments que han servit a l’Espanyol per convèncer Diego Martínez és l'aspiració de creixement del projecte i el fet que podrà participar activament en la confecció de la plantilla. És a dir, que treballarà de bracet amb Domingo Catoira. De fet, segons ha pogut saber l’ARA, el club va frenar diverses operacions, tant d’entrada com de sortida, a l’espera de rebre el vistiplau del nou tècnic. Martínez serà la primera peça de l’engranatge de moviments que el club espera activar en els dies vinents. Noms com Óscar Melendo o Tonny Vilhena, que acaben contracte el 30 de juny, estan a l’espera de conèixer les intencions del nou entrenador. Si Martínez els vol, l’Espanyol farà un esforç per retenir-los. També es mantenen a l’espera altres noms com David López, que va deixar entreveure el seu comiat a l’espera de veure si el següent tècnic comptava o no amb ell. Fitxatges ja tancats com els de Brian Oliván o Joselu també estan a l’espera que el club faci oficial el nom del nou entrenador.

stats